Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miljøminister Sundtoft: - Klimamøtet har gått seg vill

Reiser hjem uten avtale i sikte.

REISER HJEM: Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft reiser hjem fra klimamøtet i Warszawa der hun har deltatt i «surrealistiske» forhandlinger. Foto: Jon Berg / MD / NTB Scanpix
REISER HJEM: Klima- og miljøvernminister Tine Sundtoft reiser hjem fra klimamøtet i Warszawa der hun har deltatt i «surrealistiske» forhandlinger. Foto: Jon Berg / MD / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter en hektisk natt med forhandlinger reiser miljøminister Tine Sundtoft (H) hjem uten en klar avtale i sikte.

- Det er et stort behov for et tydelig politisk lederskap, sier hun.

Sundtoft og den norske delegasjonen har sittet i forhandlinger på overtid natt til lørdag. Det blir ikke flere ministerdialoger, så statsråden vender nå tilbake til Norge. Delegasjonen blir igjen for de siste tekniske forhandlingene.

- Man hadde forventninger om at det skulle komme noe som var klarere ut av dette. Derfor har ikke veien fram til Paris 2015 blitt enklere, sier Sundtoft til NTB.

Håpet er at man kan bli enige om en global klimaavtale i Paris i 2015, men slutteksten det nå forhandles om i Warszawa tyder ikke på at det er enkelt å bli enig i klimasaken. Mye av det konkrete ser ut til å forsvinne i politiske finjusteringer.

- Det er den litt surrealistiske følelsen man får når man forhandler her. Man går seg vill og kjører seg fast uten å få avklaringer. Viljen til å gjøre noe øker fra år til år, men så går man seg altså vill i teksten, sier Sundtoft.

Hun vil ikke karakterisere møtet som mislykket, men kan heller ikke garantere at man i det hele tatt kommer fram til en enighet.

- Tekstforslaget det nå forhandles om er noe Norge kan stå inne for, mener hun.

(NTB)