Miljøminister Sundtoft: - Må kutte i alle sektorer i Norge

Rapporten fra FNs klimapanel viser at vi også i Norge må kutte utslippene av klimagasser innen både transport, industri, olje og gass og bygg, slår miljøminister Tine Sundtoft (H) fast.

 KLAR FOR KUTT :  Miljøminister Trine Sundtoft erkjenner at Norge må kutte i alle sektorer for at Norge ikke skal være en miljøsinke. Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
KLAR FOR KUTT : Miljøminister Trine Sundtoft erkjenner at Norge må kutte i alle sektorer for at Norge ikke skal være en miljøsinke. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun viser blant annet til at vi må kjøre mindre bil, og at de bilene vi kjører, må være mer miljøvennlige.

- Vi må kutte innenfor olje og gass, vi må få mer energieffektive bygg, og industrien må ytterligere effektivisere for å produsere mer, sier statsråden til NRK.

Hun fremholder at regjeringen er i gang med å skape et mer miljøvennlig norsk samfunn.

- Vi bruker mer penger på jernbanesatsing, og vi har endret investeringene i Statens pensjonsfond utland til å bruke mer penger på miljøvennlige investeringer. Vi er i gang med det grønne skiftet, og dette må vi gjøre mer av og raskere, sier hun.

FNs klimapanel la søndag fram en fersk rapport om hva som kan gjøres for å redusere utslippene av klimagasser og dermed bremse den globale oppvarmingen.

I rapporten slås det fast at bare store samfunnsmessige endringer kan gjøre det mulig å nå togradersmålet.

(NTB)