Miljøministeren vil redegjøre for Stortinget om ulvevedtaket

Regjeringen jobber med å finne en løsning på konflikten, ifølge miljøminister Vidar Helgesen (H).

Miljøminister Vidar Helgesen (H) vil redegjøre om ulvevedtaket for Stortinget. Han sier regjeringen jobber med å finne en løsning på konflikten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
Miljøminister Vidar Helgesen (H) vil redegjøre om ulvevedtaket for Stortinget. Han sier regjeringen jobber med å finne en løsning på konflikten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Klima- og miljøminister Vidar Helgesen (H) ber om å få komme til Stortinget for å redegjøre for ulvevedtaket. Han sier regjeringen jobber med å finne en løsning på konflikten.

- Vi arbeider med å finne løsninger som gjør at Stortingets anmodningsvedtak, lovverket og de internasjonale forpliktelsene våre henger sammen, sier Helgesen til NTB.

Han sendte tirsdag ettermiddag et brev til Stortingets presidentskap der han ber om å få komme og holde en redegjørelse.

- Jeg ønsker å gi en grundig orientering om bakgrunnen for vår beslutning og tiltakene vi vil gjennomføre, som for eksempel merking av ulv, sier statsråden.

I hardt vær

Det er ventet at regjeringens omstridte beslutning om å si nei til felling av 32 ulver i ulvesonen, også vil bli tema når statsminister Erna Solberg (H) onsdag møter i den muntlige spørretimen.

Solberg og Helgesen er på kollisjonskurs med sine egne i en sak som er blitt svært krevende for regjeringen. Holdningen til Høyres og Frps stortingsgrupper er klar: Ulveforliket fra i fjor må følges opp.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer