Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miljøpartiet foreslår åker i Oslo-gatene

Om kun få måneder skal 700 parkeringsplasser i hovedstaden fjernes. Hva de skal erstattes med er fortsatt uklart.

FJERNER P-PLASSER: Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen (MDG), har flere ideer til hva som kan fylle arealet som snart blir ledig i Oslo sentrum. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen
FJERNER P-PLASSER: Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna Marcussen (MDG), har flere ideer til hva som kan fylle arealet som snart blir ledig i Oslo sentrum. Foto: Håkon Sæbø / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): I alt 700 kommunale parkeringsplasser i indre Oslo skal fjernes fra 1. juni, og innen 2019 er det meningen at hele Oslo sentrum innenfor Ring 1 skal bli bilfritt. Blir det en realitet, vil Oslo ha det desidert største bilfrie sentrumsområdet i verden, skriver Finansavisen.

Hva det gamle parkeringsarealet i gatene skal brukes til, er imidlertid uklart. Byrådet jobber med en handlingsplan, men foreløpig er alt på idéstadiet.

- Handlingsplanen skal legges frem innen utgangen av mars, og vi håper på mange innspill. Kommunen kan ikke skape alt bylivet alene, sier byutviklingsbyråd Hanna Marcussen (MDG) til avisen.

I Cannes

Sammen med blant andre byrådsleder Raymond Johansen (Ap), var Marcussen denne uken i Cannes for å delta på den internasjonale eiendomskonferansen Mipim.

Fra politisk hold fikk ifølge Finansavisen profileringen av «Bilfritt byliv» mye plass i Oslo-regionens presentasjon.

- Jeg innrømmer at det er risikabelt, men vi er villig til å ta den risikoen, sier Raymond Johansen, som har som mål å få mer liv i Oslo, og utfordrer næringslivet til å komme med ideer.

- Jeg har noen ideer, men det er ikke sikkert at all sunn fornuft er samlet i Rådhusets østre tårn. Jeg tror helt sikkert at restauranter og kafeer vil være en del av det. Bare at det bygges så mange boliger i nærheten av sentrum, gjør at det vil være gangavstand til disse områdene. Vi ønsker også å bygge flere boliger i sentrum, sier han til avisen.

Dyrke ting

Også Marcussen har ifølge avisen noen ideer.

- Av spesifikke tiltak kommer vi til å legge ut flytebrygger utenfor Aker Brygge for at folk skal kunne bade. Vi begynner gradvis med å utvide fortauer og lage sykkelveier. Det jobbes med flere boliger, det kan lages uteplasser for barn, man kan sette opp benker hvor folk kan sitte og lese. Og så vil mange ha mulighet til å kunne dyrke ting selv, sier Marcussen, som brekrefter at man kan lage åker i gaten.

KLAR FOR EGENDYRKING? Miljøpartiet de grønne foreslår at ledig plass i hovedstaden kan brukes til benker og områder brukt til egendyrking. Foto: NTB Scanpix
KLAR FOR EGENDYRKING? Miljøpartiet de grønne foreslår at ledig plass i hovedstaden kan brukes til benker og områder brukt til egendyrking. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er jo lange ventelister for parsellhager i Oslo, folk står der og jobber i timevis, det veldig sosialt og hyggelig, konstaterer byutviklingsbyråden overfor Finansavisen.

Flere nyheter:

Krimprins har tjent 50 millioner
Så mye tjente statens børs-sjefer i fjor
Andreassen: Da kutter Norges Bank renten

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media