POSITIV: Miljøpartiets stortingsrepresentant Rasmus Hansson (t.v.) tror på løsning i forhandlingene om å ta imot Syria-flyktninger. Oslo  20150519.
Rasmus Hansson (MDG) (t.v.) etter et møte om Syria-flyktninger i statsrådssalen på Stortinget tirsdag ettermiddag. I forgrunnen: Jonas Gahr Støre (Ap).
Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
POSITIV: Miljøpartiets stortingsrepresentant Rasmus Hansson (t.v.) tror på løsning i forhandlingene om å ta imot Syria-flyktninger. Oslo 20150519. Rasmus Hansson (MDG) (t.v.) etter et møte om Syria-flyktninger i statsrådssalen på Stortinget tirsdag ettermiddag. I forgrunnen: Jonas Gahr Støre (Ap). Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpixVis mer

Miljøpartiet fornøyd med at Frp er ute av Syria-diskusjonen

Frp trakk seg fredag fra forhandlingene med de øvrige partiene om hvor mange flyktninger Norge skal ta imot fra Syria. Det ser Miljøpartiet De Grønne lyst på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rasmus Hansson, talsmann og eneste stortingsrepresentant for Miljøpartiet De Grønne, mener det nå er større sjanse for enighet i forhandlingene, selv om det gjenstår mye.

- For oss er det ikke noe tap å skyve litt på tidsperspektivet. Vi ser at det kan bli utfordrende å ta imot 5.000 flyktninger innen desember i år, sier Hansson til Dagbladet.

Flertallet på Stortinget ønsker at Norge skal ta imot 10.000 syriske kvoteflyktninger i år og neste år, noe som er kostnadsberegnet til 20 milliarder kroner.

SV: - Frp er opptatt av å protestere Høyre og Fremskrittspartiet har hele tiden sagt at de mener det er bedre å hjelpe flyktningene i nærområdene. De siste ukene har de parlamentariske lederne på Stortinget diskutert en løsning. Selv om Frp forlot forhandlingsbordet, snakker de sju andre partiene fortsatt sammen. De sier det er håp om at en løsning vil være klar fredag.

Leder i Sosialistisk Venstreparti (SV), Audun Lysbakken, er ikke overrasket over at Frp trakk seg ut av forhandlingene.

- Det viser jo fram et parti som er opptatt av å protestere, men som samtidig har tenkt å bli sittende i regjeringen som skal gjennomføre det Stortinget går inn for, sier Lysbakken til Dagbladet.

3.000 ekstra Fredag hadde 295 kommuner svart på regjeringens forespørsel om Syria-flyktninger. I år kan kommunene ta imot 1.715 flyktninger ekstra. Neste år kan de ta imot 1.412. Det totale antallet for de neste to årene er dermed 3.127, et godt stykke unna opposisjonens samlede krav om at Norge må ta imot 10.000 ekstra Syria-flyktninger.

Mange kommuner har dessuten varslet at de vil stille betingelser for å ta imot flere flyktninger.

(NTB)