Miljøpartiets bystyrerepresentant Hilde Opoku oppfordret til boikott av NRKs valgstudio

- Jeg kunne nok formulert meg litt annerledes, sier Opoku

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I går var det første sending av NRKs valgstudio. Sendingen ble ledet av Anders Magnus, og det var Arbeiderpartiets (Ap) byrådslederkandidat Raymond Johansen og Lan Marie Nguyen Berg, 1. kandidat i Oslo bystyre for Miljøpartiet det Grønne (MDG) som var i studio.

Svært mange reagerte på Magnus' intervjustil, og det kokte i sosiale medier. En av dem som reagerte var nasjonal talskvinne og bystyrerepresentant for MDG Hilde Opoku.

«Oppfordrer til å boikotte Anders Magnus sitt valgstudio. Hvordan kan NRK forsvare en slik intervjutaktikk» skrev Opoku på Twitter.

Reaksjonene i sosiale medier gikk stort sett på at Magnus gjennom hele sendingen avbrøt både Johansen og Nguyen Berg, og at ingen av de fikk fullføre sine resonnementer.

Saklig informasjon - Jeg er veldig opptatt av at valgdeltakelsen ved lokalvalg må bli høyere, og for å få til dette må vi få saklig informasjon og økt tillit til politikerne. Det vi så på NRKs sending i går er ikke med på å fremme dette, sier Opoku til Dagbladet.

Opoku sier at hun selv vil reservere seg for å stille i programmet, hvis ikke formen blir endret.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.