Miljøpartiets bystyrerepresentant Hilde Opoku oppfordret til boikott av NRKs valgstudio

- Jeg kunne nok formulert meg litt annerledes, sier Opoku

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går var det første sending av NRKs valgstudio. Sendingen ble ledet av Anders Magnus, og det var Arbeiderpartiets (Ap) byrådslederkandidat Raymond Johansen og Lan Marie Nguyen Berg, 1. kandidat i Oslo bystyre for Miljøpartiet det Grønne (MDG) som var i studio.

Svært mange reagerte på Magnus' intervjustil, og det kokte i sosiale medier. En av dem som reagerte var nasjonal talskvinne og bystyrerepresentant for MDG Hilde Opoku.

«Oppfordrer til å boikotte Anders Magnus sitt valgstudio. Hvordan kan NRK forsvare en slik intervjutaktikk» skrev Opoku på Twitter.

Reaksjonene i sosiale medier gikk stort sett på at Magnus gjennom hele sendingen avbrøt både Johansen og Nguyen Berg, og at ingen av de fikk fullføre sine resonnementer.

Saklig informasjon - Jeg er veldig opptatt av at valgdeltakelsen ved lokalvalg må bli høyere, og for å få til dette må vi få saklig informasjon og økt tillit til politikerne. Det vi så på NRKs sending i går er ikke med på å fremme dette, sier Opoku til Dagbladet.

Opoku sier at hun selv vil reservere seg for å stille i programmet, hvis ikke formen blir endret.

- Det å ikke la folk snakke ut er ikke god politisk debatt, men jeg tror at NRK tenker seg om etter den massive kritikken i sosiale medier i går, sier hun.

- Men du holder på at du oppfordrer til boikott av programmet?

 BOIKOTT:  Miljøpartiets Hilde Opoku oppfordret til boikott på Twitter. Foto: CF-Wesenberg
BOIKOTT: Miljøpartiets Hilde Opoku oppfordret til boikott på Twitter. Foto: CF-Wesenberg Vis mer

- Jeg mente det som er protest mot konseptet, men jeg kunne nok formulert meg litt annerledes. Likevel tror jeg NRK oppfatter protesten, sier Opoku.

Fikk ikke fullført Nguyen Berg synes det er bra at NRK tar lokalvalget på alvor, og intervjuer lokale kandidater i sine valgsendinger

- Men når det gjelder det aktuelle intervjuet, syns jeg det var leit at jeg ikke fikk fullført resonnementene mine. Jeg hadde gledet meg til å fortelle velgerne om vår plan for hvordan Norge skal komme seg ut av oljeavhengigheten og over i det grønne skiftet, og hvordan Oslo kan bli en klima- og menneskevennlig by og hele Norges gründerhovedstad. Det håper vi at vi får flere muligheter til å snakke om på NRK i valgkampen, skriver hun i en e-post til Dagbladet 

Skal justeres Redaktør for debattredaksjonen i NRK, Kyrre Nakkim, sier at Anders Magnus ble for ivrig under sendingen, og at det derfor ble en del avbrytelser.

- Vi har tatt opp dette i redaksjonen i dag, og ser på det som noe vi skal justere. Samtidig skal vi holde fast på det som er programmets formål. I går var målet at opposisjonspolitikerne skulle stå opp for sin politikk. Politikere svarer ofte med setninger laget av kommunikasjonsenheten, og det er derfor veldig viktig å være kritiske til dette, sier Nakkim til Dagbladet.

 LOKALVALG:  Det er bra at NRK tar lokalvalg på alvor, sier Lan Marie Nguyen Berg. Foto: CF-Wesenberg
LOKALVALG: Det er bra at NRK tar lokalvalg på alvor, sier Lan Marie Nguyen Berg. Foto: CF-Wesenberg Vis mer
Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram