Miljøseier

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Regjeringen har all grunn til å juble over at britiske myndigheter nå har gitt tillatelse til ny renseteknologi for å redusere de radioaktive utslippene fra Sellafield. Selv understreker regjeringspartiene at gjennomslaget kom som følge av at man satset på dialog med britiske myndigheter, istedenfor kraftuttrykk, slik tidligere miljøvernminister Thorbjørn Berntsen ble berømt for. Han kalte som kjent den daværende britiske miljøvernminister John Gummer en «drittsekk». Men selv om nåværende miljøvernminister Børge Brende har vært mer dannet i formen, har han ført ei offensiv linje og holdt en skarp tone fra første stund som statsråd.

Miljøseieren er et resultat av langvarig norsk, nordisk og irsk press. Vi skal ikke se bort fra at også Berntsens kraftuttrykk har hatt sin virkning. Han ga dritten fra Sellafield et ansikt og et navn, og ble verdensberømt for det. Men først og fremst er seieren ei fjær i hatten for Brende og partiet Venstre, som var særlig aktiv pådriver i regjeringen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer