Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miljøtragedie i Brasil

Redningsmannskaper kjemper for å redde en av Brasils største naturperler fra å bli ødelagt av olje. Fire millioner liter råolje er ute av kontroll og på vei ned Iguacu-elva mot elvas berømte fossefall.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oljelekkasjen truer også dyrelivet, drikkevannsforsyningen og jordsmonnet på bondegårdene i delstaten Parana i de sørlige deler av Brasil. Oljeflaket i Iguacu er 20 kilometer langt og inneholder fire millioner liter råolje.

Oljen lekket ut sist søndag fra et raffineri tilhørende det brasilianske statsoljeselskapet Petrobras, 20 kilometer utenfor Paranas hovedstad Curitiba ved Iguacus bielv Barique. Oljesølet truer nå Uniao da Vitoria, en by med 75.000 innbyggere.

- Situasjonen er dramatisk, vi har allerede sett mye død fisk og sjøfugl langs elvebreddene, sier Tereza Urban fra miljøverngruppen Rede Verde. Alt fugle- og dyreliv i den sørlige del av Parana - en delstat på 200.000 kvadratkilometer - er i fare, tilføyer hun.

Oljesølet kan også bli en tragedie for titusenvis av fattige mennesker som bor i slumstrøk på begge sider av elva. Enkelte av disse menneskene skal allerede ha klaget over kvalme og andre sykdomstegn.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media