Miljøvern er in igjen

Norske miljøorganisasjoner merker igjen at medlemsmassen øker. Nå har Arbeiderpartiet færre medlemmer en miljøvernorganisasjonene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I ti år har det samlede antall medlemmer i norske miljøvernorganisasjoner sunket. Men i fjor steg medlemsmassen igjen blant natur- og miljøvernorganisasjonene med ti prosent i gjennomsnitt, skriver Vårt Land.

I 90-årene forsvant en tre del av medlemmene i organisasjonene etter at miljøvinden som feide over landet svalet ned. Særlig Norges Naturvernforbund merket frafallet av medlemmer. Nå er situasjonen en annen. I fjor fikk organisasjonen 2000 nye medlemmer og har tilsammen 19500 medlemmer, skriver Vårt Land.

Honnør til Børge Brende

Økt innsats på medlemmsverving er forklaringen fra de forskjellige miljøvernorganisasjonene på at medlemsmasse har økt. Men også Høyre-politikeren Børge Brende, som er landets miljøvernminister får en del av æren.

Nå har vi en miljøvernminister som har fått løftet miljøvern opp på den politiske dagsorden, sier generalsekretær Tore Killingland i Norges Naturvernforbund til Vårt Land.

(Dagbladet.no)

KJEMPER MOT KAPITALEN:</B> Byggingen av Snøhvit-feltet i Hammerfest har ført til omfattende protester. Flere demonstranter har blitt pågrepet, blant annet stortingspolitiker Heidi Sørensen fra SV.
KJENDIS-MILJØVERNER:</B> Hotell-kongen Petter Stordalen lenket seg i fjor til atomanlegget Sellafield i England. - Litt søtt, mente enkelte miljøvernere den gang. Uansett, Stordalen fikk satt fokus på saken i norske medier i kraft av sin posisjon.