- Miljøvern fører til flere haiangrep

To angrep ved Sydney på ei uke etter forbud mot haifiske. Dykker mistet hånda.

MORDER: Hvithaien er blant haiartene som er tilbøyelig til å gå løs på mennesker, og som finnes i rikt monn utenfor Australias kyst. Foto: THEO FERREIRA/SHARKAHOLIC/AFP/SCANPIX
MORDER: Hvithaien er blant haiartene som er tilbøyelig til å gå løs på mennesker, og som finnes i rikt monn utenfor Australias kyst. Foto: THEO FERREIRA/SHARKAHOLIC/AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Debatten og anklagene raser nå i den australske delstaten New South Wales etter to alvorlige haiangrep den siste uka. Kritikere av delstatsregjeringen hevder at det nylig innførte forbudet mot kommersiell haifangst er årsaken til det som oppleves som en økning i bestanden av farlige haiarter, skriver The Australian.

Mistet håndaMarinedykker Paul Degelder (31) mistet hånda under dykking ved Sydney-forstaden Woolloomooloo på onsdag, mens surferen Glen Orgias (33) ble angrepet dagen etter. Begge ligger på sykehus i Sydney.Så seint som i går gikk haialarmen ved svært populære Bondi, og livredderne måtte stenge den svære stranda. I tillegg ble en 14-årig delfin alvorlig skadd etter et angrep i Morten Bay ved Brisbane.

Kritikerne ser dette i sammenheng med at delstaten de siste åra har kjørt en heller aggressiv grønn politikk for å rense farvannet, havnene og strendene; blant annet er skipsindustrien krympet, det er innført strenge restriksjoner på dumping av skrap, og giftig bunnmaling er blitt forbudt. I tillegg er det innført strengere restriksjoner på fiske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer