Miljøverndepartementet nektet gruppe å framføre Jesus-sang

Under åpningen av nasjonalpark.

FIKK IKKE HØRE RELIGIØS SANG: Regjeringsmedlemmene Kristin Halvorsen, Jens Stoltenberg og Liv Signe Navarsete deltok under åpningen av Breheimen, men fikk, i likhet med de andre deltakerne, aldri høre Kyrkjemusikaranes framføring av en religiøs sang. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIX
FIKK IKKE HØRE RELIGIØS SANG: Regjeringsmedlemmene Kristin Halvorsen, Jens Stoltenberg og Liv Signe Navarsete deltok under åpningen av Breheimen, men fikk, i likhet med de andre deltakerne, aldri høre Kyrkjemusikaranes framføring av en religiøs sang. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøverndepartementet beklager nå etter å ha nektet en musikkgruppe å synge om Jesus under åpningen av Breheimen nasjonalpark fredag.

Parken ble åpnet fredag med besøk av Jens Stoltenberg, Kristin Halvorsen og Liv Signe Navarsete. Også miljøvernminister Erik Solheim var til stede.

En representant fra Solheims departement grep inn under arrangementet og nektet musikkgruppen Kyrkjemusikarane å spille salmen «Jesus dra meg til ditt hjerte».

- Under prøvene kom en representant fra Miljøverndepartementet bort og spurte om vi virkelig hadde tenkt å synge om Jesus. Vi fikk beskjed om at vi ikke kunne spille sangen «Jesus, dra meg til ditt hjerte», ettersom folk skulle spise og kose seg, sa sogneprest og musiker Hege Elisabeth Fagermoen til Vårt Lands nettutgave fredag.

Miljøverndepartementet beklager nå hendelsen.

- Vi må bare beklage det som er skjedd, rett og slett. Det var en misforståelse som oppsto, og musikkgruppen skule aldri blitt stanset, sier kommunikasjonssjef Jon Berg til Vårt Land.

Han begrunner misforståelsen med at det musikalske innslaget som skulle finne sted under bespisningen, ikke sto i det opprinnelige programmet. Det kom dermed overraskende på politikerne.

Musikkinnslaget var imidlertid blitt avklart med de lokale arrangørene, men Berg sier departementet ikke var blitt informert om det.

- De skulle ha fått sunget den sangen. Men vi ble litt tatt på senga, for å si det sånn. Det sto ikke i det offisielle programmet, sier Berg. (NTB)