Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Miljøvernere advarer mot rent arbeiderpartistyre

Arbeiderpartiet oppfattes som en alvorlig brems i arbeidet for miljøet.

ADVARER: Med rent Ap-styre blir det full stopp på de viktigste miljøområdene, sier leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken.Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
ADVARER: Med rent Ap-styre blir det full stopp på de viktigste miljøområdene, sier leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken.Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Miljøorganisasjonene advarer mot en ren arbeiderpartiregjering fordi Arbeiderpartiet oppfattes som en alvorlig brems i arbeidet for miljøet.

Miljøvernerne frykter at en arbeiderpartiregjering skal alliere seg med Fremskrittspartiet og Høyre for å føre en lite framtidsrettet miljøpolitikk. Og de får følge av regjeringspartneren SV, skriver Aftenposten.

Både når det gjelder oljeboring i Lofoten, nasjonale klimakutt, utvikling av fornybar energi og oljesandutvinning i Canada som StatoilHydro er engasjert i, er Ap en brems, mener de.

- Gjennom det meste av 90-tallet ble store deler av miljøpolitikken blokkert av et rustent triangel av Høyre, Frp og et Arbeiderparti i regjering. Jeg vil advare sterkt mot at man gjenreiser den alliansen. Da blir det full stopp på de viktigste miljøområdene, sier leder i Naturvernforbundet, Lars Haltbrekken.

SVs Audun Lysbakken kjenner seg igjen i det Haltbrekken sier og viser til gasskraftverk, oljeutvinningstempo og vernesaker som eksempel på hvordan Arbeiderpartiet fant sammen med Høyre og Frp før 2005.

Også WWFs generalsekretær Rasmus Hansson er svært skeptisk til en regjering med bare Arbeiderpartiet.

- En ren Ap-regjering som danner flertall med Frp i miljøsaker er et skrekkscenario for norsk klimapolitikk, sier han.

(NTB)

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling