Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Millardærkone ble funnet innpakket i søppelposer

Men svenske Hans Kristian Rausing (49) er ikke lenger siktet for drap.

- ET HENGIVENT OG ELSKELIG PAR: Eva og Hans Kristian Rausing beskrives som et hengivent og elskelig par av den avdøde 48-årige kvinnens far Tom Kemeny. De to hadde imidlertid store rusproblemer. Foto: KEMENY-FAMILIEN / REUTERS / NTB SCANPIX
- ET HENGIVENT OG ELSKELIG PAR: Eva og Hans Kristian Rausing beskrives som et hengivent og elskelig par av den avdøde 48-årige kvinnens far Tom Kemeny. De to hadde imidlertid store rusproblemer. Foto: KEMENY-FAMILIEN / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Eva Rausing (48), kona til den svenske millardæren Hans Kristian Rausing (49), ble funnet død i søppelposer i sitt eget hjem, kom det fram i britisk rett i dag, melder Sky News.

Hans Kristian Rausing har vært mistenkt for å ha drept kona, men politiet har nå endret siktelsen til at Rausing har «hindret lovmessig og anstendig gravferd» for den avdøde. Han er løslatt under strenge betingelser; bl.a. må han oppholde seg på et sykehus i London, og bare bevege seg utendørs med følge av helsepersonell.

Rausing, som er arving til en formue på 50 milliarder kroner, så nedkjørt ut da han ble framstilt i West London Magistrates' Court (tingretten) i dag; han åpnet bare munnen for å gi sine personalia.

Funnet på soverom Hans Kristian Rausing ble arrestert for kjøring i påvirket tilstand av London-politiet 9. juli. Han og konas hjem i det fasjonable strøket Belgravia ble deretter ransaket, og inne på et soverom, som var forseglet med gaffatape, fant de liket av Eva Rausing i søppelposene, også de forseglet med tape.

Liket er obdusert, uten at politiet har kommet til bunns i dødsårsaken. Men det er viden kjent at ekteparet Rausing har slitt med rusproblemer i en årrekke; de traff hverandre på en behandlingsinstitusjon.

Evas far Tom Kemeny opplyser at datteren den seinere tida har oppholdt seg på en avvenningsklinikk i California, men at hun for ei tid tilbake kom hjem til London for å prøve å få med seg Hans Kristian tilbake for behandling.

- Hennes altoverskyggende fokus var hennes elskede ektemanns sikkerhet, og hun avbrøt sin egen behandling for å ta ham med til California - dessverre til ingen nytte, skriver Kemeny, som gir svigersønnen uforbeholden støtte.

- Et uerstattelig tap - Eva og Hans Kristian var et hengivent og elskelig par i de 21 åra de tilbrakte sammen. De bekjempet tappert sine demoner, og dette er et uerstattelig tap for Hans Kristian, som vi elsker betingelsesløst, understreker han.

FUNNET HJEMME: Eva Rausing ble funnet død i sitt og ektemannens hjem, som ligger i fasjonable Belgravia i Vest-London. Foto: ANDY RAIN / EPA / NTB SCANPIX
FUNNET HJEMME: Eva Rausing ble funnet død i sitt og ektemannens hjem, som ligger i fasjonable Belgravia i Vest-London. Foto: ANDY RAIN / EPA / NTB SCANPIX Vis mer

Kemeny ønsker at fokuset nå rettes mot rusproblematikken.

Hans Kristian Rausing er sønn av forretningsmannen Hans Rausing, som flyttet fra Sverige til Storbritannia på 80-tallet, etter å ha lagt seg opp en stor formue som arving i familieselskapet, matemballasjegiganten Tetra Pak. Rausing-familien rangeres blant Storbritannias aller rikeste.

Familien, inklusive Hans Kristian og Eva, er kjent for å donere store summer til veldedige formål. Ekteparet har fire barn i tenåra.

PREGET: Det var en tydelig nedkjørt Hans Kristian Rausing som i dag ble framstilt i en rettssal i London. Han er nå løslatt under strenge betingelser. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / NTB SCANPIX
PREGET: Det var en tydelig nedkjørt Hans Kristian Rausing som i dag ble framstilt i en rettssal i London. Han er nå løslatt under strenge betingelser. Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / EPA / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media