Mille-Marie tar regningen

Det er full rulle i Larvik kirke før bryllupet mellom Mille-Marie Treschow og Stein Erik Hagen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LARVIK (Dagbladet): Børs og katedral smelter sammen i Larvik kirke, også før landets pengefolk benker seg lørdag. Det måtte et storbryllup til for å få rundvasket kirken, malt veggene og dekorert prekestol og ornamenter på nytt. Skattebetalerne slipper regningen. Den tar bruden seg av.

Larvik kirke får nå skinnende, nye vegger - i perlegrått.

Hemmelighetsfull

Oppussingen har pågått siden forrige uke. Kirkeverge Ola Asp vil først ikke bekrefte Dagbladets opplysninger om at det er Mille-Marie Treschow som betaler.

-  Det har jeg ikke lyst til å kommentere. Det pågår et vedlikehold i kirken, og alt skal være ferdig til lørdag, sier Ola Asp.

-  Dyrt? Nei, det blir vel ikke så dyrt, humrer malermester Asbjørn Sletholt til Dagbladet.

Sammen med to ansatte svingte han rullene i kirka i går. I dag legges siste hand på verket.

-  Vi har reparert og vasket vegger. Benkene i kirka er også grundig reingjort, sier Sletholt. Fargevalget - perlegrått på alle veggene - fikk han beskjed om fra dekormaler Grazyna Moen.

Hun er spesialist og utfører arbeider som er godkjent av Riksantikvaren. Men sine små pensler har hun gitt prekestol, benker og karmer nye strøk de siste dagene.

Mille-Marie vet hva hun får når Grazyna Moen er engasjert. Hun har tidligere jobbet i lang tid med restaurering på Fritzøe gård.

-  Lyst og trivelig

Grazyna Moen er svært fornøyd med søylene ved alteret, som hun også har gitt en ny finish. Nå gleder hun seg til bryllupet lørdag og skal selv være på plass på utsiden.

Kostnadene for å gjøre kirka til et skinnende sted uansett lommerusk for brudeparet.

Og også for de fleste av gjestene.

STRØKENT: Larvik kirke vil framstå helt strøken lørdag. Dekormaler Grazyna Moen restaurerer detaljer i kirka på Mille-Marie Treschows regning.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer