Millehaugen bekrefter møte med B-gjengen

Møtte medtiltalte Ahmed Shahbaz Dad i møte med flere fra B-gjengen.

MØTTE B-GJENGEN: Drapstiltalte Stig Millehaugen (41) bekrefter møte med medtiltalte Ahmed Shahbaz Dad. Foto: Jonas Sverrisson Rasch/Dagbladet
MØTTE B-GJENGEN: Drapstiltalte Stig Millehaugen (41) bekrefter møte med medtiltalte Ahmed Shahbaz Dad. Foto: Jonas Sverrisson Rasch/DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Drapstiltalte Stig Millehaugen (41) bekrefter at han hadde et møte med flere ledende personer i B-gjengen, blant annet Ahmed Shahbaz Dad, som politiet mener leide inn Millehaugen for å drepe Mohammed «Jeddi» Javed, som var en ledende skikkelse i rivalgjengen Young Guns.

- Jeg jobbet på båten på vei over til Bastøy landsfengsel, og forut for det satt jeg i Ringerike fengsel. Der kom jeg i kontakt med en av  Rasool-brødrene. Vi fikk ganske god kontakt, men så ble jeg etterhvert overført til Bastøy. Og når du sitter der kommer det nesten daglig nye innsatte, mens andre går ut. Rasool-broren sendte et brev til en av Dad-brødrene (ikke medtiltalte Ahmed Shahbaz) fra Ringerike fengsel, og en ny innsatt på Bastøy fikk beskjed om å levere det til meg, sa Millehaugen i retten.

Hadde medtiltaltes telefonnummer Han forteller at det ikke var noe han hastet med, men møtte blant annet to Rasool-brødre og to av Dad-brødrene, blant annet medtiltalte Ahmed Shahbaz Dad på Storo. Millehuagen forteller på spørsmål fra aktor Svein Holden at han har telefonnummeret til Shahbaz Dad.

- Jeg skulle ha det i tilfelle jeg trengte noe. Jeg fikk vanligvis steroidene av en av Dad-brødrene (ikke medtiltalte), men det kunne være vanskelig å få tak i ham. Jeg har bare sett han et par ganger, men har aldri hatt noe personlig forhold til ham, sa Millehaugen.

- Var det Shahbaz Dad du skulle møte på Storo? spør Holden.

- Nei, det var en av Rasool-brødrene, men han hadde fått beskjed om det som sto i brevet. Selv vet jeg ikke hva som sto i brevet.

Facebook-kontakt Holden gikk deretter over til Facebook-meldinger mellom Millehaugen og flere gjengmedlemmer fra B-gjengen. Millehaugen forklarer at de drev det som en slags internettbutikk.

Så gikk Holden etterhvert over til den mye omtalte falske profilen Julie Hermandsen.

- Det er en fleip. En av Dad-brødrene (ikke medtiltalte) hadde sagt det var ei jente på Facebook som hadde et godt øye etter meg. Så er jeg med på spøken en stund, men jeg kunne se at det var han.

- Hva var fødselsdatoen til Julie Hermandsen på Facebook?

- Jeg vet ikke, men jeg har hørt at det skal ha vært 19.01.

- Drapsdagen?

FUNNET I BRENNENDE BIL: Young Guns-leder Mohammed Javed ble funnet skutt i hodet i denne brennende bilen. Foto: Jon Terje Pedersen/Dagbladet
FUNNET I BRENNENDE BIL: Young Guns-leder Mohammed Javed ble funnet skutt i hodet i denne brennende bilen. Foto: Jon Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Ja, men det blir søkt å se det i forbindelse. Det er en av mange tilfeldigheter i saken, hevdet Millehaugen.

Millehaugen nekter for at dette var noe planlagt drap.

Facebook-kontakt drapsdagen På Facebook skal Dad-broren (ikke medtiltalte) gjennom Facebook-profilen ha bedt om et møte på «det vanlige stedet» søndag klokken 18.

Mandag 19. januar, drapsdagen, klokka 10.23 hadde man igjen kontakt på Facebook om et møte 16.30. Men i løpet av dagen kommer det ikke noe svar fra Julie Hermandsen-profilen. 17.23 svarer profilen: «Hva med i morgen, samme tid?». Aktor forteller at denne meldinga kom fra området rundt leiligheten til Ahmed Shahbaz Dad, og at Dad har forklart at han var hjemme alene med familien.

Millehaugen ble også sint på aktor, som han påstår bare har gjettet at det var han som var gjerningsmann.

- Du har bare kjøpt hele historien av denne fyren som har vært her tidligere. Føler du deg ikke lurt?

- Etter denne dagen sitter jeg igjen med en oppfatning av at jeg ikke har blitt lurt.

DREPT: Young Guns-leder Mohammed Javed. Foto: Privat
DREPT: Young Guns-leder Mohammed Javed. Foto: Privat Vis mer