Millehaugen fikk 21 års forvaring for overlagt drap

Dømt for drapet på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi»

MILLEHAUGEN DØMT: Stig Millehaugen ble i dag dømt til 21 års forvaring på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Foto: Berit Roald / Scanpix
MILLEHAUGEN DØMT: Stig Millehaugen ble i dag dømt til 21 års forvaring på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Foto: Berit Roald / ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Stig Millehaugen er i Borgarting lagmannsrett dømt til 21 års forvaring for overlagt drap på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed. Dette er lovens strengeste straff.

- Vi er godt fornøyd med denne dommen. Dette har vært en viktig sak, og det er et godt politiarbeid som har ført til dette, sier aktor i saken, politiadvokat Nina Prebe til NTB.

Medtiltalte Shahbaz Dad ble funnet skyldig i å ha bestilt drapet på gjengrivalen. Han er dømt til 20 års fengsel. Dette er et år kortere enn aktors påstand.

- Drapet bærer preg av å være en ren henrettelse, gjort på bestilling. Liket ble skjendet ved brenning, og drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter, sier tingrettsdommer Bjørn Askim.

Haugerud-drapet 19. januar 2009 ble Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» skutt og drept i en bil på Haugerud i Oslo. Etter vitneutsagnet som utpekte Stig Millehaugen som drapsmann, ble Millehaugen 29. april 2011 dømt til 21 års forvaring, med en minstetid på 10 år.

I den rivaliserende B-gjengen ble Shahbaz Dad dømt til 21 års fengsel for å ha kontaktet Millehaugen på Facebook og bestilt drapet. Millehaugen hevder Facebook-kommunikasjonen utelukkende dreide seg om salg av anabole steroider, men det fester ikke retten lit til.

Begge dømte anket dommen i 2011, og er nå dømt på nytt.