Millehaugen fikk 21 års forvaring for overlagt drap

Dømt for drapet på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi»

MILLEHAUGEN DØMT: Stig Millehaugen ble i dag dømt til 21 års forvaring på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Foto: Berit Roald / Scanpix
MILLEHAUGEN DØMT: Stig Millehaugen ble i dag dømt til 21 års forvaring på Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» Foto: Berit Roald / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Stig Millehaugen er i Borgarting lagmannsrett dømt til 21 års forvaring for overlagt drap på Young Guns-leder Mohammed «Jeddi» Javed. Dette er lovens strengeste straff.

- Vi er godt fornøyd med denne dommen. Dette har vært en viktig sak, og det er et godt politiarbeid som har ført til dette, sier aktor i saken, politiadvokat Nina Prebe til NTB.

Medtiltalte Shahbaz Dad ble funnet skyldig i å ha bestilt drapet på gjengrivalen. Han er dømt til 20 års fengsel. Dette er et år kortere enn aktors påstand.

- Drapet bærer preg av å være en ren henrettelse, gjort på bestilling. Liket ble skjendet ved brenning, og drapet skjedde under særdeles skjerpende omstendigheter, sier tingrettsdommer Bjørn Askim.

Haugerud-drapet 19. januar 2009 ble Young Guns-lederen Mohammed «Jeddi» skutt og drept i en bil på Haugerud i Oslo. Etter vitneutsagnet som utpekte Stig Millehaugen som drapsmann, ble Millehaugen 29. april 2011 dømt til 21 års forvaring, med en minstetid på 10 år.

I den rivaliserende B-gjengen ble Shahbaz Dad dømt til 21 års fengsel for å ha kontaktet Millehaugen på Facebook og bestilt drapet. Millehaugen hevder Facebook-kommunikasjonen utelukkende dreide seg om salg av anabole steroider, men det fester ikke retten lit til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer