Millehaugen håper på videoalibi

39-åringen har gitt reiseruta si til politiet.

NEKTER STRAFFSKYLD: Siktede Stig Bergqvist, tidligere Millehaugen, mener han fanget opp av flere videokameraer på vei fra arbeid og til hjemmet. Stedet han sier han befant seg på utelukker han selv som drapsmann. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
NEKTER STRAFFSKYLD: Siktede Stig Bergqvist, tidligere Millehaugen, mener han fanget opp av flere videokameraer på vei fra arbeid og til hjemmet. Stedet han sier han befant seg på utelukker han selv som drapsmann. Foto: Lise Åserud / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter det Dagbladet forstår, håper 39-åringen at videokameraer skal ha fanget ham opp en eller flere ganger på vei fra arbeidsstedet i Ski sør for Oslo, og fram til bostedet i Åsengata 8 på Torshov i Oslo.

Bergqvist har fortalt hvor han befant seg på det tidspunktet da Mohammed Javed (28) ble skutt. Denne forklaringer utelukker han selv som drapsmann.

Detaljert reiserute Mens han satt i politiarresten i politihusets kjeller, utarbeidet 39-åringen et notat om sin reiserute om kvelden og ettermiddagen 19. januar. Avreisetidspunktet i Ski er bekreftet av arbeidsgiveren. Det er også tidspunktet for ankomsten til kriminalomsorgens hybelhus. Politiet hemmeligholder reiseruten, for å unngå at Bergqvists venner eventuelt skal komme opp med falske alibier.

Sjansespill 29-åringen, som er politiets hovedvitne, forklarer på sin side at han mandag kveld hadde en avtale med Bergquist om å plukke ham opp på Torshov i Oslo, ikke langt fra frigangsanstalten der 39-åringen sonet siste del av en årelang fengselsstraff. Ifølge 29-åringen kom Bergqvist som avtalt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer