NEKTER STRAFFSKYLD: Siktede Stig Bergqvist, tidligere Millehaugen, mener han fanget opp av flere videokameraer på vei fra arbeid og til hjemmet. Stedet han sier han befant seg på utelukker han selv som drapsmann. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
NEKTER STRAFFSKYLD: Siktede Stig Bergqvist, tidligere Millehaugen, mener han fanget opp av flere videokameraer på vei fra arbeid og til hjemmet. Stedet han sier han befant seg på utelukker han selv som drapsmann. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Millehaugen håper på videoalibi

39-åringen har gitt reiseruta si til politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter det Dagbladet forstår, håper 39-åringen at videokameraer skal ha fanget ham opp en eller flere ganger på vei fra arbeidsstedet i Ski sør for Oslo, og fram til bostedet i Åsengata 8 på Torshov i Oslo.

Bergqvist har fortalt hvor han befant seg på det tidspunktet da Mohammed Javed (28) ble skutt. Denne forklaringer utelukker han selv som drapsmann.

Detaljert reiserute
Mens han satt i politiarresten i politihusets kjeller, utarbeidet 39-åringen et notat om sin reiserute om kvelden og ettermiddagen 19. januar. Avreisetidspunktet i Ski er bekreftet av arbeidsgiveren. Det er også tidspunktet for ankomsten til kriminalomsorgens hybelhus. Politiet hemmeligholder reiseruten, for å unngå at Bergqvists venner eventuelt skal komme opp med falske alibier.

Sjansespill
29-åringen, som er politiets hovedvitne, forklarer på sin side at han mandag kveld hadde en avtale med Bergquist om å plukke ham opp på Torshov i Oslo, ikke langt fra frigangsanstalten der 39-åringen sonet siste del av en årelang fengselsstraff. Ifølge 29-åringen kom Bergqvist som avtalt.

Kriminalpolitiet mener det foreløpig ikke er grunnlag for å knytte andre til drapet. Dette er langt på vei tuftet på 29-åringens forklaring. Overfor Dagbladet blir det pekt på at han fra første stund påsto at Bergquist var drapsmannen.

29-åringen ville ha tatt en meget stor sjanse om dette ikke var sannheten. Han kunne plutselig stått tilbake helt uten troverdighet, og selv som drapsmistenkt, om det viste seg at Bergquist hadde alibi.

DREPT: Mohammed Javed.
DREPT: Mohammed Javed. Vis mer