STØTTES PÅ FACEBOOK: Minst to Facebook-grupper er opprettet der det slås fast at Stig Millehaugens er uskyldig og bør settes fri. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
STØTTES PÅ FACEBOOK: Minst to Facebook-grupper er opprettet der det slås fast at Stig Millehaugens er uskyldig og bør settes fri. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer

Millehaugen støttes på Facebook

Flere støttegrupper opprettet. Den drepte gjenglederen hedres også på nettsamfunnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Stig Bergquist, bedre kjent under sitt gamle navn Millehaugen; mannen som omtales som Norges farligeste mann og som nå sitter varetektfengslet, siktet for å ha drept gjenglederen i Young Guns, Mohammed «Jeddi» Javed (28), blir støttet på Facebook.

Så langt er det opprettet minst to støttegrupper.

Den ene gruppa «Slipp Millehaugen fri» har i skrivende stund 161 medlemmer, mens den andre gruppa «Jeg tror Stig Millehaugen(Bergquist) er uskyldig forhåndsdømt» kan skilte med 173 medlemmer.

- Har sonet lenge nok
Personen som har opprettet gruppa «Slipp Millehaugen fri», forsvarer flere av Millehaugens handlinger.

- Gutten har sonet hardt og lenge nok, skriver vedkommende.

Begge gruppene beskylder media for å dra ukritiske konklusjoner i saken.

- Så drar media og politiet fram et bankran, som gutten er frikjent for, og nå dette drapet på Haugerud. Hvis han skulle være skyldig, noe som jeg tviler sterkt på at han er, ja da skjønner jeg ingen ting, står det på siden til «Slipp Millehaugen fri-gruppa».

Internettforbud
- Ufattelig at media / politiet nok en gang har hengt ut en person som skyldig - i forkant av noen som helst etterforskning, skriver personen som har opprettet gruppa «Jeg tror Stig Millehaugen er uskyldig forhåndsdømt».

Millehaugen er varetektfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. Han får heller ikke lov til å lese aviser, bruke internett eller se på norsk TV under varetekten.

Retten begrunner varetekten med faren for at siktede kan påvirke vitner, og skaffe seg alibi, samt skjellig grunn til mistanke.

«Avisene synes å drive egne undersøkelser parallelt med politiets etterforskning. Slik informasjon kan gi siktede grunnlag for å tilpasse egen forklaring», heter det i kjennelsen.

Han skal imidlertid få lov til se utenlandsk TV, og ellers etermedia hvor det ikke er fare for at han skal kunne få informasjon om sin egen sak.

Støtter den drepte
Også den drepte, Mohammed «Jeddi» Javed (28), har fått sin egen side på Facebook. Den går under navnet «Minneside for Jeddi. Vi elsker deg», og har i underkant av 600 medlemmer.

På siden uttrykker medlemmene sin sorg og frustrasjon over det som har hendt.

- The Good Die Young, skriver personen som har opprettet gruppa.

- God reise videre Jeddi. Du vil ikke bli glemt, du har satt dine spor. Jeg vet din familie og dine brødre savner deg ubegripelig mye. Jeg vet du vil passe på dem der oppe ifra. Vi vil aldri glemme ditt smil. Hvil i fred. Vi ses kanskje en senere gang, skriver en annen.

- Da har Oslo vist en siste ære til vår kjære. Skulle ønske vi kunne spole tilbake tiden og låse deg inne i trygge omgivelse, men dette var din sjebne. HVIL I FRED JEDDI!!! DU ER SAVNET, skriver en tredje person.

Det har i kveld ikke lyktes Dagbladet.no å komme i kontakt med noen av personene som har opprettet Facebookgrupper i forbindelse med gjenglederdrapet.

HEDRES: Også den drepte, Mohammed «Jeddi» Javed (28), har fått sin egen side på Facebook. Den går under navnet «Minneside for Jeddi. Vi elsker deg», og har cirka 600 medlemmer. Foto: Privat
HEDRES: Også den drepte, Mohammed «Jeddi» Javed (28), har fått sin egen side på Facebook. Den går under navnet «Minneside for Jeddi. Vi elsker deg», og har cirka 600 medlemmer. Foto: Privat Vis mer