Milleniumsbabyen er født

Millenniumsbabyen ble en liten gutt, som ble født i Aukland, New Zealand. Like etter kom en jente. Også hun ble født i New Zealand, som gikk inn i sitt nye årtusen tolv timer før vår egen tusenårsfeiring. Foreløpig er det meldt om få totusen-problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både lyspærer og vannforsyning ser ut til å være i den skjønneste orden, og det er hverken meldt om sammenbrudd i støm, vannverk eller telekommunikasjon fra New Zealand.

Glødende telefonlinjer

Så langt har fasttelefonnettet i New Zealand klart å videreformidle samtalene til alle dem som vil ønske sine kjære godt nytt år pr telefon.

Mobilnettet ble imidlertid overbelastet på grunn av høy trafikk, og enkelte hadde problemer med å komme gjennom.

Først inn i det nye årtusen

De aller første som gikk inn i det nye årtusenet var innbyggerne på øystatene Kiribati og Tonga. De gikk over i det nye året klokka 11 norsk tid. Hakk i hæl fulgte Chatham-øyene utenfor New Zealand. Herfra er det ikke meldt om tekniske problemer i forbindelse med årtusenskiftet.

...og deretter går det slag i slag

Klokka 14.00 norsk tid går Australia inn i det nye året. Japan følger klokka 16.00, Moskva klokka 22.00, fortsatt ifølge norsk tid, Finland er først ute av de skandinaviske landene klokken 23.00, før det braker løs i resten av Europa og i Norge ved midnatt.

<B>MILENNIUMSBABYEN: Vesle Tupou ble født på New Zeeland klokka 12.