Millenniumskift på Post 3

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jeg er en mensendieckutdannet fysioterapeut som er svært fornøyd med mitt yrkesvalg. Jeg har vært heldig og har i over 30 år fått jobbe mest med forebyggende oppgaver blant de presumptivt friskeste av de friske: de yrkesaktive - rene og tørre mennesker som har visst å fremføre sitt ærend. Jobben min har forsøksvis vært å forebygge at muskel-skjelettplager skal føre enda flere i vår befolkning over i tidlig uføretrygd. Jeg har definitivt ikke klart det; antallet mennesker med muskel-skjelettplager bare øker - men mitt anliggende i dette innlegget er ikke å fremstille kurver og statistikk for å føre bevis for det.

For et par år siden førte livets omstendigheter meg inn på en annen vei. Ungene var flyttet ut, hunden var død, jeg hadde mye energi og fikk plutselig mye tid til overs. Og: Jeg hadde en kjær gammel tante på sykehjem i området der jeg bor.

«Kanskje de trenger meg der?» tenkte jeg. Og det gjorde de. Jeg fortsatte i min vante jobb, men tok vakter som pleieassistent av og til, mest helgevakter.

Derfor innledet jeg år 2000 på Post 3 på et sykehjem i en av våre bedrestilte bydeler sammen med Marianne og Karin, to søte unge pleieassistenter hvorav den ene hadde sin andre kveldsvakt i sitt liv. Vi var, som vanlig er i alle helger - også helgen som innledet det nye, sagnomsuste millennium - tre pleiere pluss en halv sykepleier på 27 i hovedsak svært syke og funksjonshemmede gamle pasienter som kalles «beboere», men som utfra min oppfatning er mer pasienter enn beboere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer