Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliard-bistand fra USA til Cuba

WASHINGTON (NTB-Reuters): USA har godkjent humanitære donasjoner til Cuba til en verdi av en milliard dollar (7,5 milliarder kroner) siden 1992, trass i den strenge handelsboikotten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kunngjøringen som utenriksdepartementet kom med tirsdag synes å ha til hensikt å undergrave nye forsøk på å få opphevet boikotten, som en innflytelsesrik samling amerikanske næringslivsledere og politikere går inn for.

  Ifølge talsmannen James Foley har USA godkjent donasjoner for 1,7 milliarder kroner i medisiner og legeutstyr i de siste fem årene. Dette kommer i tillegg til donasjoner av matvarer og andre slags varer til en verdi av 7,5 milliarder kroner.

Medisin tillatt

Boikottloven tillater amerikanske firmaer å eksportere medisiner og medisinsk utstyr til Cuba dersom det foreligger sluttbrukererklæringer. Private donasjoner av humanitære varer er også unntatt fra loven.

  Tirsdag kunngjorde en ny gruppe bestående blant annet av kongressmedlemmer, prester og næringslivsledere at den vil arbeide for å få boikotten opphevet, i første omgang ved å gå inn for lover som vil tillate handel med mat, medisiner og medisinsk utstyr.

  Den nye gruppen, Amerikanere for humanitær handel med Cuba, kunngjorde sin opprettelse i lokalene til det amerikanske handelskammeret, som har vært motstander av boikotten siden 60-årene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!