Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliard-huleboerbløffen som lurte verden?

- Jeg har aldri møtt de to brødrene, sier mannen som forrige uke skal ha fortalt uteliggerne Zsolt og Geza om arven på 37 milliarder kroner.

HVEM ER HAN? Mannen som kalles Geza Peladi er ukjent for dem som skal ha gitt ham beskjeden om arven. Foto: CEN/Europics/All Over Press
HVEM ER HAN? Mannen som kalles Geza Peladi er ukjent for dem som skal ha gitt ham beskjeden om arven. Foto: CEN/Europics/All Over Press Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): - Vi har aldri hørt om disse brødrene og vet ikke om historien er sann eller ikke. Men en ting kan jeg si - verken jeg eller kollegaen min har i alle fall latt oss intervjue, slik avisene skriver, sier pressetalskvinne for den lokale organisasjonen Maltesisk velferdsforening, Ester Meszleny, til Dagbladet.

Ringt opp av journalist
Forrige uke gikk historien om at hun og kollega Gyula Balázs Császár fikk den trivelige oppgaven å fortelle brødrene Zsolt og Geza Peladi (43) at de arvet 37 milliarder kroner mens de bodde i hule og levde av søppel, verden rundt. I så fall ville det sikret dem en plass høyt opp blant verdens rikeste - begge single.

- Fram til nå har vi bare hatt hverandre. Du får ikke mange damer når du bor i en hule, flirte Geza Peladi, ifølge New York Post.

Császár ble ringt opp av en lokal journalist få dager før historien sprakk som lurte på om han kjente til ryktene. Han svarte nei, men skjønte raskt at svaret ikke ble oppfattet slik han mente det. Verden over fortalte, ifølge flere medier, Császár om hele arven og de to brødrenes triste historie.

- Jeg vet ikke om dette er sant i det hele tatt, men jeg har aldri møtt dem, sier han nå til Dagbladet.

Levde av søppel
Også Dagbladet omtalte saken.

Peladi'ene hadde ifølge flere medier ingen fast bopel og levde av å selge avfall de fant på gata. De bodde sammen med andre hjemløse i en hule og pengene stammet angivelig fra en rik bestemor i Tyskland.

Nær samtlige mediehus i verden som har omtalt saken referer til den ungarske tv-stasjonen ATV, men så langt finnes ikke en eneste lenke til kanalens omtale av saken. Søk på brødrenens navn på hjemmesidene resulterer heller ikke i noe.

- Ingen vet hvem de er
Den rike bestemorens advokater skal ha overbragt beskjeden til Maltesisk velferdsforening.

- Vi har kontakt med mange hjemløse i hulene. Etter at vi hørte om historien i media tok vi med bildene av de to rundt for å høre om noen kjente dem. Ingen vet hvem de er - ikke vi heller.

I historien og bildene ulike nettsteder har brukt, distribuert av nyhetsbyrået Central Eurpean News og Europics, mangler fotografens byline og det finnes ingen søkbar orginalkilde for saken.

Ifølge den opprinnelige historien skal de selv ha ant lite om hva slags formue som skjulte seg et par slektsledd ut i rekka og kontakten med familien i Tyskland var visstnok brutt grunnet interne stridigheter.

VIL HAN STIFTE FAMILIE?: Mannen som av bildebyrået Europics omtales som Zsolt Peladi er også helt ukjent blant de andre "kildene" i saken. Foto: CEN/Europics/All Over Press
VIL HAN STIFTE FAMILIE?: Mannen som av bildebyrået Europics omtales som Zsolt Peladi er også helt ukjent blant de andre "kildene" i saken. Foto: CEN/Europics/All Over Press Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media