Milliard i renteinntekt, men intet rentekutt

DnB NOR vil vente litt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

DnB NOR leverer et resultat langt over forventningene, blant annet etter renteinntekter på over 1 milliard kroner. Likevel må kundene vente på et mulig rentekutt.

DnB NOR fikk et resultat før skatt på 3,64 milliarder kroner i tredje kvartal. Det er mindre enn i samme kvartal i fjor, da konsernet fikk et overskudd før skatt på 4,49 milliarder kroner, men likevel godt over det markedet ventet på forhånd.

Blant de viktigste grunnene er reduserte kostnader i tråd med tiltak konsernet har satt inn, fortsatt utlånsvekst og ikke minst netto renteinntekter på over 1 milliard kroner.

- Norske banker har vært solide hele veien og levert brukbare resultater. Finansuroen har først og fremst påvirket bankenes likviditet og evnen til å låne penger inn i markedet. Ingen må tro at et kvartal med gode resultater fra DnB NOR betyr at krisen er over, sier konsernsjef Rune Bjerke til NTB.

Taper på utlån

Tap på utlån øker kraftig og var på hele 725 millioner kroner i tredje kvartal i år. Analytikere hadde forventet et tap på noe mer enn halvparten av dette. Tap på utlån i samme periode i fjor var på 70 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.