Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliardær: - Det er verst for de søkkrike

- Endringene er rent symbolske, og ammunisjon til Arbeiderpartiet, mener milliardær Jens Ulltveit-Moe.

 Verst for de rikeste:  Milliardær Jens Ulltveit-Moe synes imidlertid ikke synd på de søkkrike som han mener rammes verst av statsbudsjettet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
Verst for de rikeste: Milliardær Jens Ulltveit-Moe synes imidlertid ikke synd på de søkkrike som han mener rammes verst av statsbudsjettet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Finansminister Siv Jensen har ­akkurat lagt frem forslag til nytt statsbudsjett for Stortinget, idet Jens Ulltveit-Moe ankommer Fridays på Karl Johan. Han er blid, men ikke overbegeistret for de foreslåtte ­skatteendringene.

- Dette er et populært budsjett, men jeg er overrasket over at de ikke trår til med upopulære tiltak, slik at de kan få effekt før neste valg. Neste år må de jo legge frem et populært budsjett, sier han til Finansavisen.

- Symbolske endringer Investoren skulle gjerne sett en mer aggressiv omstilling av formuesskatten - utover å senke satsen fra 0,85 til 0,8 prosent, og bunnfradraget fra 1,2 til 1,4 millioner kroner.

- Endringene er rent symbolske, samtidig som det er ammunisjon til opposisjonen. De kunne like gjerne latt være å gjøre noe.

Han er også skuffet over hvor konvensjonelt budsjettet er, og mener regjeringen i liten grad erkjenner et strukturelt skifte bort fra oljeindustrien, skriver Finansavisen.

Verst for høyinntektsgruppene - I tillegg til en mer aggressiv omlegging av formuesskatten, savner jeg en grønnere profil.

- Hvem er dette budsjettet verst for?

- De søkkrike. Men det er ikke synd på dem, smiler han.

- Høyinntektsgruppene kommer også dårlig ut. Det er ikke overraskende fra Frp's side, men det er overraskende kost fra Høyre, sier Ulltveit-Moe til Finansavisen.

Flere nyheter - Statsbudsjettet hindrer ikke videre rentekutt
Gir Jensen trekk for pengebruken
Ingen fare for Oljefondet - det fortsetter å ese ut

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!