Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliardær Erik Henriksen (58) omkom i båtulykke i karibiske Cayman Islands

Var blant Norges 400 rikeste. Ville at hele formuen skal gå til rent vann for fattige.

OMKOM: Milliardær Erik Henriksen (58) omkom i en båtulykke i karibiske Cayman Islands mandag kveld lokal tid. Foto: Wayne Conradie
OMKOM: Milliardær Erik Henriksen (58) omkom i en båtulykke i karibiske Cayman Islands mandag kveld lokal tid. Foto: Wayne Conradie Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Tidligere i dag ble det kjent at en norsk investor i slutten av 50-åra mistet livet i en båtulykke i karibiske Cayman Islands mandag.

Nettavisen melder at det er den 58 år gamle milliardæren Erik Henriksen som omkom i den tragiske ulykken. Henriksens advokat, Morten Garman, bekrefter dødsfallet overfor Nettavisen.

- Jeg kan bekrefte på vegne av familien at Erik Henriksen omkom i ulykken mandag kveld lokal tid. Virksomheter tilknyttet Erik Henriksen vil fortsette realiseringen av hans planer og visjoner, sier Garman til Dagbladet.

Falt i vannet Politiet i Cayman Islands opplyser at en 41-åring ble skadd i ulykken som fortsatt etterforskes.

Politiets teori er at de to har blitt slengt ut av båten, skriver Cayman News Service.

Erik Henriksen var en norsk investor med base på Cayman Islands. Han har vært aktiv i det norske aksjemarkedet, og er på Kapitals liste over Norges 400 rikeste.

Milliardær Ifølge Kapital skal den medieskye milliardæren ha vært god for 2,2 milliarder kroner, og skal ha satset på veldedighet og eiendom i Cayman Islands.

Kapital skriver at Henriksen skal ha samarbeidet med James Bond-stjerna Pierce Brosnan, og at det var planer om at hans privatfly skulle benyttes i en ny storfilm med Brosnan i hovedrollen.

Ifølge DN har Henriksen de siste åra blant annet investert i oljeselskapet Noreco, i vindmøllesatsningen NBT og seismikkselskapene Polarcus og Dolphin Group gjennom Sabaro Investment Limited. Han var bosatt i England og deretter Monaco, og var tidligere administrerende direktør i stortankrederiet Tanker og skipsmegler i London.

Ville gi bort hele formuen I august skrev Finansavisen at Erik Henriksen vil gi bort pengene sine til veldedige formål.

I 2006 etablerte han den veldedige organisasjonen Aqua Nirvana Foundation (ANF). Fondet skal investere i teknologi som skal sørge for rent og trygt vann til de som ikke har, blant annet i Kenya.

- Det skal ikke være igjen så mye som én krone etter meg. Alt jeg eier og tjener skal gå til ANF. Min sønn og datter har jeg sørget for. Det er verre med de som ikke har tilgang på trygt og rent vann, uttalte investoren til Finansavisen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media