Milliardær gir penger til Høyre i Oslo-valgkamp

Vil forhindre eiendomsskatt.

BLAR OPP: Milliardær Christian Ringnes håper Høyre beholder regjeringsmakten. Foto: Jacques Hvistendahl
BLAR OPP: Milliardær Christian Ringnes håper Høyre beholder regjeringsmakten. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Eiendomsmilliardær Christian Ringnes gir 950.000 kroner til Oslo Høyre. Han vil sikre seg at Høyre beholder makten slik at Arbeiderpartiet ikke innfører eiendomsskatt.

Ringnes' bidrag gjør ham til den største enkeltgiveren til Oslo Høyres valgkampkasse, skriver Dagens Næringsliv.

- Jeg støtter Høyre fordi de har vært dyktige til å styre Oslo de siste tolv årene og er innbygger- og næringsvennlige og dessuten ikke vil innføre eiendomsskatt, sier Ringnes.

Han er sterkt kritisk til at Ap ønsker å innføre eiendomsskatt i Oslo. Aps byrådslederkandidat Raymond Johansen har varslet skatt både på boliger og næringseiendom. Dette vil ifølge Ap gi inntekter på 1,3 milliarder kroner, noe Johansen vil bruke på full barnehagedekning og opprustning av eldreomsorgen.

- Christian Ringnes må gi penger til hvem han vil. At Oslo Høyre har tunge private givere er ikke noe nytt, sier Johansen.

Oslo Høyre har til nå mottatt over 2 millioner kroner i valgkampstøtte fra private givere. Ap har mottatt 4,6 millioner kroner, alt fra medlemsforbund i LO. SV og Senterpartiet har også fått 1 million kroner hver fra LO.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.