Milliardær i byggestrid

Milliardæren Einar C. Nagell-Erichsen bygger luksusbo til hestene sine på idylliske Semb Hovedgård i Borre. Men han startet byggningen uten tillatelse. Kommunen vurderer politianmeldelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med gummigulv og afrikansk tre i stallboksene gir Nagell-Erichsen sine firbeinte noe langt mer enn et normalt hesteliv. Det nye stutteriet på historiske Semb Hovedgård har som mål å avle fram galopphester i verdensklasse. Og så langt har det i hvert fall gått fort i svingene.

For fort, mener politikerne i Borre kommune.

Like for loven

Da Nagell-Erichsen før jul startet grave- og byggearbeider til den vel 1000 kvadratmeter store ridehallen, skjedde det uten søknad og nødvendige tillatelser.

At hallen i tillegg oppføres i et område omgitt av fornminner, åtte gravhauger og 18 hulls golfbane gjør ikke saken mindre delikat.

Nå risikerer den styrtrike Schibsted-arvingen å bli politianmeldt av det Frp-ledete bygningsrådet i Borre kommune.

- Alle er like for loven og plikter å søke i byggesaker, sier lederen Erik Andersen om Nagell-Erichsens framgangsmåte.

- Det kan skape presedens dersom folk tar seg til rette uten lov.

Paradoks

Tross trusler om anmeldelse har bygningsrådet likevel godkjent selve ridehallen.

Dermed kan saken paradoksalt nok ende med at Einar C. Nagell-Erichsen politianmeldes og bøtelegges for en ridehall politikerne ønsker velkommen.

- Vi må ikke blande korta, dette er to atskilte saker. En ting er hva man gjør før man søker, en annen ting er selve søknaden, sier Erik Andersen. Han og bygningsrådet har nå bedt Nagell-Erichsen forklare seg før en eventuell anmeldelse blir sendt.

Ikke første gang

Også tidligere har Nagell-Erichsen havnet på lokalpolitikernes bord. For et par år siden sørget han for å gjerde inn hytteområdet sitt på Kvitfjell. Ikke spesielt heldig, syntes Ringebu kommune, som fortsatt forlanger at gjerdet endres.