ETTERFORSKNING: Politiet etterforsker Sherman-parets hjem i nordøstlige Toronto. Huset er for øvrig til salgs for 45 millioner kroner. Foto: Canadian Press, Reuters / NTB Scanpix
ETTERFORSKNING: Politiet etterforsker Sherman-parets hjem i nordøstlige Toronto. Huset er for øvrig til salgs for 45 millioner kroner. Foto: Canadian Press, Reuters / NTB ScanpixVis mer

Milliardær og kona funnet døde

Kanadisk politi etterforsker dødsfallene som mistenkelige.

(Dagbladet): Kanadisk politi har satt i gang etterforskning etter at en av landets rikeste personer, legemiddelmilliardæren Barry Sherman (75), og kona Honey Sherman (70) ble funnet døde i sitt hjem i Toronto, melder The Guardian.

- Omstendighetene rundt dødsfallene virker mistenkelige, og vi behandler saken deretter, sier David Hopkinson i politiet.

Ikke innbrudd

Den innledende kriminaltekniske etterforskningen viser at luksusvillaen i nordøstlige Toronto, som for øvrig er avertert til salgs for 45 millioner kroner, ikke viser noe tegn til innbrudd.

Ifølge en slektning The Globe and Mail har snakket med, var det en eiendomsmekler som fant paret døde i husets kjeller.

Barry Sherman grunnla selskapet Apotex i 1974 og hadde ifølge magasinet Canadian Business en formue på 32 milliarder kroner, hvilket gjør ham til Canadas 14. rikeste person.

Shermans selskap sier i en uttalelse at «alle vi i Apotex er dypt sjokkert og i sorg over denne beskeden».

Gavmilde

Torontos borgermester John Tory er blant samfunnsprofilene som uttrykker sjokk og sorg over dødsfallene. Han vektlegger at Barry og Honey har gitt verdifulle bidrag til storbyen; det jødiske paret har i en årrekke delt ut millioner av kroner til sykehus, universitet og veldedige organisasjoner.

- Torontos politi etterforsker, og jeg håper at etterforskningen vil kunne gi svar til alle oss som sørger over dette enorme tapet, sier borgermesteren.

Sherman-paret etterlater seg fire barn og flere barnebarn.

Apotex er Canadas største farmasøytiske selskap, med en årlig omsetning på 17 milliarder kroner. De har virksomhet i 45 land.