<strong>STYRTRIK:</strong> Den mediesky investoren Tom Hagen slo seg opp innen eiendom, men har for alvor blitt styrtrik på krafthandel. Foto: Eivind Yggeseth
STYRTRIK: Den mediesky investoren Tom Hagen slo seg opp innen eiendom, men har for alvor blitt styrtrik på krafthandel. Foto: Eivind Yggeseth Vis mer

Milliardær på hytter og elektrisitet - har sagt at han ikke tenker på rikdommen

Tom Hagen (68), mannen til den bortførte Anne-Elisabeth Hagen (68) har blitt styrtrik på hytter og kraft.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En lengre artikkel i Dagbladet fra mars ifjor gir noe av bakgrunnen for rikdommen til ekteparet som nå er ofre i en bortføringssak.

Før OL på Lillehammer i 1994 var Tom Hagen mannen som garanterte for etterbruken av skianlegget på Kvitfjell - og dermed la grunnlaget for en eventyrlig hytteutvikling i området.

- Investor Tom Hagen som i sin tid stilte som garantist for etterbruken av Kvitfjell, disponerer alene mer enn 400 utleiesenger her. Kafeer, serveringsteder, øvrig service og vakttjenester - i tillegg kommer all byggeaktivitet. Mer enn tusen hytter er til nå oppført her. Dette til sammen gir en svært stor sysselsetting og mange arbeidsplasser i Ringebu, sa tidligere ordfører Erik S. Winther til Dagbladet.

Solgte for milliarder

I tillegg til eiendom er Hagen største eier i selskapet Elkraft, som i 2017 hadde en konsernomsetning på 2,3 milliarder kroner. Konsernet handler med elektrisitet i det skandinaviske bedriftsmarkedet, og fikk et årsresultatet ifjor på 127 millioner kroner etter skatt.

Eiendelene i Elkraft-konsernet var verdsatt til en drøy milliard og egenkapitalen 469 millioner kroner.

Tom Hagen har nå en anslått formue på 1,7 milliarder kroner, ifølge Kapital.

- Tenker ikke på rikdom

Den mediesky investoren har bare sjelden uttalt seg til mediene, som da han i 2008 snakket med Romerikes Blad.

- Det jeg har vært opptatt av gjennom 40 års arbeid er å skape meg en trygg arbeidsplass. Det er der motivasjonen ligger. At jeg er rik tenker jeg ikke over, sa Hagen til avisa.

Foranledningen til intervjuet var likningstallene for 2007, hvor han sto oppført med 286 millioner kroner - 60 millioner kroner mer enn året før.

I intervjuet var ikke handel med kraft engang nevnt. I dag er det der de store verdiene ligger.

I 2007 hadde selskapet Elkraft et årsresultat på 30 millioner kroner - som i 2017 var mer enn firedoblet med 128 millioner kroner.

Dermed ligger Tom Hagen nå nest øverst på formuestoppen på Romerike, med en likningsformue på 884 millioner kroner i 2018, ifølge Romerikes Blad.

Kona styremedlem

I flere av Tom Hagens selskaper har kona Anne-Elisabeth vært styremedlem, blant annet selskapet han eier mesteparten av sine verdier gjennom, Holding 2. Der var kona registrert som varamedlem fram til i fjor.

Konsernet Holding 2 hadde etter 2017 en egenkapital på 872 millioner kroner.

Holding 2 sitter på Hagens aksjer i Elkraft, og har eiendom i Lørenskog, Oslo, Fet, Lillehammer og Ringebu, og driver Kvitfjell hotell i Ringebu.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer