Milliardær på hytter og elektrisitet - har sagt at han ikke tenker på rikdommen

Tom Hagen (68), mannen til den bortførte Anne-Elisabeth Hagen (68) har blitt styrtrik på hytter og kraft.

STYRTRIK: Den mediesky investoren Tom Hagen slo seg opp innen eiendom, men har for alvor blitt styrtrik på krafthandel. Foto: Eivind Yggeseth
STYRTRIK: Den mediesky investoren Tom Hagen slo seg opp innen eiendom, men har for alvor blitt styrtrik på krafthandel. Foto: Eivind Yggeseth Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En lengre artikkel i Dagbladet fra mars ifjor gir noe av bakgrunnen for rikdommen til ekteparet som nå er ofre i en bortføringssak.

Før OL på Lillehammer i 1994 var Tom Hagen mannen som garanterte for etterbruken av skianlegget på Kvitfjell - og dermed la grunnlaget for en eventyrlig hytteutvikling i området.

- Investor Tom Hagen som i sin tid stilte som garantist for etterbruken av Kvitfjell, disponerer alene mer enn 400 utleiesenger her. Kafeer, serveringsteder, øvrig service og vakttjenester - i tillegg kommer all byggeaktivitet. Mer enn tusen hytter er til nå oppført her. Dette til sammen gir en svært stor sysselsetting og mange arbeidsplasser i Ringebu, sa tidligere ordfører Erik S. Winther til Dagbladet.

Solgte for milliarder

I tillegg til eiendom er Hagen største eier i selskapet Elkraft, som i 2017 hadde en konsernomsetning på 2,3 milliarder kroner. Konsernet handler med elektrisitet i det skandinaviske bedriftsmarkedet, og fikk et årsresultatet ifjor på 127 millioner kroner etter skatt.

Eiendelene i Elkraft-konsernet var verdsatt til en drøy milliard og egenkapitalen 469 millioner kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer