Milliardær tiltalt etter at Robin (24) fikk isras i hodet

Bik Bok-gründer Kenneth Sandvold eide bygården på Frogner.

LIVSFARLIG: Påtalemyndigheten mener eieren av bygården på Frogner kan lastes etter ulykken i mars i år. Foto: Øistein Norum Monsen
LIVSFARLIG: Påtalemyndigheten mener eieren av bygården på Frogner kan lastes etter ulykken i mars i år. Foto: Øistein Norum MonsenVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo statsadvokatembete har tatt ut tiltale mot Kenneth Sandvold, broren Willy Sandvold og Sandvold Bolig AS etter israset som traff 24 år gamle Robin A. Vedvik Helmersen 16. mars i år.

Sandvold, som var eier av bygården på Frogner, skal ha fått advarsler om rasfaren uten å gjøre noe med dette, skriver VG Nett.

De tiltalte erkjenner ikke straffskyld etter tiltalen.

- Våre klienter har medfølelse for Robin og hans familie, og mener at denne saken er et utslag av meget uheldige omstendigheter. Det er en belastning å ha en slik tiltale rettet mot seg, men våre klienter mener at de ikke har vært uaktsomme, men at de har fulgt de samme normer for snørydding som alle andre, sier Sandvolds forsvarer Espen Skjerven til VG.

Sandvold har heller ikke erkjent erstatninsansvar etter ulykken, som ga Helmersen invalidiserende skader.

Takraset var svært nær ved å ta livet av den aktive 24-åringen. Isblokka som traff gutten i hodet knuste hodeskallen fra panne til nakke.

- Han hadde hatt tentamen på Bjørknes den dagen, og satt på Kaffebrenneriet på Frogner og ventet på kjæresten sin. Så gikk han ut på gata for å gå henne i møte, mens han snakket med henne på telefonen. Plutselig blir telefonen brutt, og hun tror at batteriet hans er tomt. Hun går raskt bortover for å møte han, og blir en av de første som kommer på åstedet, fortalte faren til Robin Vedvik Helmersen til Dagbladet i mars.

- Tilleggsbelastning
24-åringen er i dag hjerneskadd og totalt pleietrengende. Han er lam i armer og bein og uten verbalt språk, melder NRK.

Han har gjennomgått 14 operasjoner, hatt lungebetennelser, blodforgiftning og gått inn og ut av koma i flere måneder. Først i sommer ble det klart at han ville overleve. — Det har vært en stor tilleggsbelastning for familien at ingen har erkjent erstatningsansvaret. De er påført et stort tap, blant annet ved reiseutgifter og at de har tatt seg fri fra jobben for å følge opp Robin, sier familiens advokat Christian Lundin ifølge NTB.

OVERLEVDE: Robin A. Vedvik Helmersen fikk livstruende og varige skader av israset, men er i live.
OVERLEVDE: Robin A. Vedvik Helmersen fikk livstruende og varige skader av israset, men er i live. Vis mer