KRAGERØ: Norges største private eiendomsinvestor eier 80 prosent av Kragerø Resort. Foto: Kragerø Resort.
KRAGERØ: Norges største private eiendomsinvestor eier 80 prosent av Kragerø Resort. Foto: Kragerø Resort.Vis mer

Milliardær vil bygge hytter i stor stil i Kragerø

Ivar Tollefsen har store planer for Kragerø Resort.

(Finansavisen): Ivar Tollefsen overtok 80 prosent av aksjene i Kragerø Resort i mai i fjor. Likevel økte driftsunderskuddet. Nå vil han bygge hytter i stor stil.

- Driftsunderskuddet fram til Fredensborgs overtakelse var større enn prognosen og tidligere år, sier Kim Øverland, eiendomssjef og leder for restaurant og overnatting i Tollefsen-eide Fredensborg, til Finansavisen.

Røde tall

Etter Tollefsens inntreden er all gjeld i datterselskapene samlet i morselskapet. Det er fremdeles gjeld til finansinstitusjoner, men rett før nyttår konverterte Kragerø Resort en fordring på 35 millioner mot datterselskap fra gjeld til egenkapital. I hovedselskapet Kragerø Resort Drift steg inntektene ifølge Finansavisen fra 51 til 53 millioner, men driftsunderskuddet gikk fra minus 7,2 til minus 9,2 millioner.

Underskudd til tross, Tollefsen ser for seg å bygge mange nye leiligheter og eneboliger på resorten. Blant annet vurderes tennisbanene flyttet, og der dagens ligger, vurderes parkeringshus med leiligheter oppå. I tillegg ønskes det å bygge ytterligere 26 boliger på «Kammen» og mellom 30 og 45 på «Heia».

Jobber med omregulering

- Vi vil gjennom 2018 jobbe med en omregulering av «Kammen»-prosjektet, samt at vi har påbegynt et forarbeid I forbindelse med mulig flytting av tennisbanen til fordel for utvikling av flere aktivitetstilbud, og leiligheter der tennisbanen i dag er. Reguleringsprosess for «Heia» er påbegynt, sier Øverland til Finansavisen.

I Kapitals rangering av Norges 400 rikeste finner vi Tollefsen på 12. plass med en formue på 18 milliarder kroner. Her finner du listen.

Andre økonominyheter:
Spådde aksje til himmels – i dag ble det krakk
Anbefaler ti aksjer