Milliardær vil fjerne Bush

En av verdens rikeste menn vil bruke pengene sine på å få president George Bush fjernet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

George Soros (74) heter han, en av verdens rikeste menn, som nå graver dypt i lommene.

- Livsfarlig mann

Tidligere har han gitt bort nesten 5 milliarder dollar for å jobbe fram demokrati i det tidligere Sovjetunionen, Asia og Afrika. Han har finansiert arbeidet med å øke åpenheten i mer enn 50 land i hele verden.

Nå har han et nytt prosjekt på gang, et på hjemmebane: han vil fjerne Bush.

- Det er det viktigste i livet mitt, sier Soros til Washington Post. Neste år er det nytt presidentvalg, og jobben er i gang. For som han sier: Det er et spørsmål om liv og død.

Minner fra nazitida

I går lovte Soros og en partner opp til 5 millioner dollar til den liberale aktivistgruppa MoveOn. Til sammen har han nå brukt 15,5 millioner dollar, over 110 millioner norske kroner, i sin kampanje for å få bort Bush.

- Om det blir nødvendig gir jeg mer penger, legger han til.

Milliardæren mener Bush' USA er en trussel mot resten av verden.

- Når jeg hører han si 'Du er enten med oss eller mot oss' minner det meg om tyskerne, sier Soros, som forteller at han hører ekkoene i retorikken fra barndommens okkuperte Ungarn. Det hele vekker gamle, vonde minner i mannen, som tenker på Nazi-slagord på veggene.

- Mine minner fra nazi- og Sovjettida har gjort meg mer sensitiv, sier mannen som kaller de nykonservative «en gjeng ekstremister som ledes av en ond form for sosialdarwinisme».

Kan bli fattig

Soros mener blant annet at Bush bruker 11. september til å promotere sin agenda for verdensherredømme og krig. - Bush leder USA og resten av verden inn i en ond sirkel av økende vold, fortsetter han.

Hans motstandere begynner å bekymre seg for pengestrømmene som kommer Demokratene til gode. Flere grupper har begynt å jobbe mot finanseringen, og stiller nå spørsmål ved reglene for kampanjefinansiering. I brevs form har Republican National Committee bedt om at individuelle pengegaver til slike organisasjoner bør begrenses oppad til 20 000 dollar.

- Soros har kjøpt det Demokratiske partiet, sier Christine Iverson, talskvinne for Republican National Committee.

På spørsmål om han er villig til å ofre formuen for å fjerne Bush sier Soros at han er villig til å bli en fattiglus om noen kan garantere han at Bush forsvinner.

<B>EN AV VERDENS RIKESTE:</B> George Soros (74) er opprinnelig fra Ungarn. Nå bruker han pengene sine på å bli kvitt George Bush.