ENGASJERT: Knut Nikolai Tønnevold Ugland (t.v.) spilte tidligere på Jerv. Selv om keeperhanskene er lagt på hylla, er han fremdeles sterkt involvert i klubben. Foto: Kristin Ellefsen/Fædrelandsvennen
ENGASJERT: Knut Nikolai Tønnevold Ugland (t.v.) spilte tidligere på Jerv. Selv om keeperhanskene er lagt på hylla, er han fremdeles sterkt involvert i klubben. Foto: Kristin Ellefsen/FædrelandsvennenVis mer

Milliardærbondens elleville historie

Han holder en lav profil og blir beskrevet som generøs og jordnær. Ordføreren i Grimstad omtaler ham som «en av oss». Men milliardær Knut Uglands (32) formue er alt annet dagligdags.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Sjokkbølger ble sendt gjennom Norges finansverden, da det i sommer ble klart at krafthandler Einar Aas, mannen med landets høyeste inntekt, hadde tapt enorme summer på sin trading. Etter nesten to tiår som en av de mest suksessrike aktørene i et av Europas største kraftmarkeder, var det et kraftig fall i nordiske strømpriser som til slutt ga et økonomisk stup for 47-åringen.

Men mens pengene har rent ut av kontoen til Grimstads desidert rikeste mann, har en annen av den lille sørlandsbyens milliardærer sittet stille i båten. Nedgangstider har de senere årene satt sitt preg på norsk shippingbransje grunnet nedgangstider i oljebransjen og overkapasitet av skip.

Rederiarving Knut Nicolai Tønnevold Ugland har imidlertid holdt hodet over vannet og vel så det. I fjor noterte rederiet Ugland shipping seg for nesten en halv milliard kroner i driftsinntekter - det beste året siden 2014. For Ugland selv viser skattelistene en formue på drøye 1,4 milliarder kroner. Samtidig ble mannen fra det blide Sørlandet kjæreste med niesen til nettopp krafthandler Aas.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn