Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nirav Modi på flukt fra India

Milliardæren er på rømmen. Ingen har sett ham siden mars

Statsministeren anklaget for å hjelpe ham.

PÅ RØMMEN: Nirav Modi rømte fra India i februar. Nå er det usikkert hvor han befinner seg. Foto: Fotocorp / Reuters / NTB Scanpix
PÅ RØMMEN: Nirav Modi rømte fra India i februar. Nå er det usikkert hvor han befinner seg. Foto: Fotocorp / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar i år ble den indiske milliardæren Nirav Modi anklaget for å være i sentrum av en omfattende svindelsak i hjemlandet.

Beløpet skal ha vært på svimlende 1,8 milliarder dollar, noe som tilsvarer i underkant av 15 milliarder norske kroner.

Juveleren, som har butikker i flere av verdens største byer og har kjente personer som Naomi Watts og Kate Winslet på kundelista, rømte så fra India.

På reisefot

Det indiske Central Bureau of Investigation (CBI) sendte ut skriv til seks land for å forhøre seg om Modi befant seg der. Av USA, Frankrike, Singapore, Belgia, De forente arabiske emirater og Storbritannia, var det ifølge The Guardian bare sistnevnte som svarte.

De bekreftet at Modi hadde vært i landet, og at han skal ha søkt om politisk asyl, men at han ikke hadde blitt sett siden mars.

Han skal ifølge Times of India ha flydd fra London til Hong Kong den 15. mars, fra New York til London den 28. mars og fra London til Paris den 31. mars.

Dette betyr at Modi har vært på reisefot flere ganger selv etter at passet hans ble inndratt av de indiske myndighetene den 15. februar.

Anklager

47-åringen, som av Forbes rangeres som Indias 85. rikeste person, skal sammen med onkelen sin ha brukt ulovlig lånte penger til å investere i selskaper i utlandet.

The Guardian skriver også at hele episoden har skapt furore i India, og at opposisjonen anklager statsminister Narendra Modi for å ha hjulpet juveleren å unnslippe CBI.

Det er utlyst flere arrestordre på Modi, men det har foreløpig ikke blitt utlyst noen internasjonal arrestordre gjennom Interpol.