Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliardæren er sporløst forsvunnet i det lunefulle området

Karl-Erivan Haub forsvant lørdag. Redningsmannskapene finner ikke så mye som et spor etter 58-åringen.

FORSVUNNET: Søket etter den savnede forretningsmannen Karl-Erivan Haub har vært vanskelig etter at han forsvant lørdag. Foto: Dominic Steinmann / Keystone via AP
FORSVUNNET: Søket etter den savnede forretningsmannen Karl-Erivan Haub har vært vanskelig etter at han forsvant lørdag. Foto: Dominic Steinmann / Keystone via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lørdag la den amerikanske milliardæren og forretningsmannen Karl-Erivan Haub ut på det som skulle være en treningstur i området rundt Matterhorn som ligger på grensa mellom Sveits og Italia.

Men da 58-åringen ikke dukket opp igjen til en avtale han hadde samme ettermiddag, slo familien alarm.

Redningsmannskaper har i dagene etter forsvinningen forsøkt å finne spor etter Haub, men så langt uten hell.

Været gjorde innledningsvis søket etter den savnede milliardæren vanskelig. Det er et stort område som skal dekkes, og både snø og vind gjorde helikoptersøk spesielt trøblete.

I tillegg er området hvor Haub forsvant veldig utsatt for snøskred, og det skal være mange bresprekker i det lunefulle terrenget. Det skriver den tyske avisa Deutsche Welle.

FORSVUNNET: Karl-Erivan Haub har snart vært savnet i ei uke. Foto: Roland Weihrauch / dpa via AP / NTB Scanpix
FORSVUNNET: Karl-Erivan Haub har snart vært savnet i ei uke. Foto: Roland Weihrauch / dpa via AP / NTB Scanpix Vis mer

Konkurranse

Haub trente til Patrouille des Glaciers, et alpint skiløp som arrangeres annethvert år og går fra Zermatt via Arolla til Verbier. Han har deltatt i konkurransen flere ganger tidligere.

Konkurransen arrangeres av det sveitsiske militæret, og oppsto under andre verdenskrig som trening for troppene.

I 1949 omkom et av lagene som deltok og konkurransen ble stoppet. Det ble ikke arrangert på nytt før i 1984.

Det stilles strenge krav til deltakernes ferdigheter og fysiske form, og nettopp dette trekker også Haubs bror fram i en brev som ble sendt ut til selskapets ansatte tidligere denne uka.

- Broren min er en erfaren fjellmann, så selv om tiden jobber mot oss har vi ikke gitt opp håpet om å finne ham i live, skriver Christian Haub.

Bresprekker

Bruno Jelk er en erfaren redningsekspert som holder til i Zermatt der Haub ikke møtte opp til avtalen sin lørdag ettermiddag.

Han sier at Haub mest sannsynlig har falt ned i en bresprekk.

- Det er et stort område og det er mye som kan ha skjedd. Jeg tror han har falt i en bresprekk, men det er mange av dem og det er umulig å vite hvilken, sier han ifølge The Independent.

Han peker også på de vanskelige forholdene, og at det er vanskelig å finne spor etter den forsvunnede 58-åringen.

- Det er det som er det store problemet. Vi vet ikke nøyaktig hvor han forsvant, sier Jelk.

- Nål i en høystakk

Anjan Truffer er også blant de som fremdeles er ute og leter etter Haub, men også han er klar på at sjansen for at 58-åringen har overlevd blir stadig mindre.

Monte Rosa-breen, der det er mest sannsynlig at Haub forsvant, dekker et område på 260 kvadratkilometer.

- Teoretisk sett kan han være hvor som helst i dette området. Det er som å lete etter ei nål i en høystakk, sier Truffer til Focus.

Han legger også til at sjansen for å finne Haub i live er liten. Ikke bare fordi det snart har gått ei uke siden han forsvant, men også fordi han var relativt lettkledd. Han skulle tross alt bare ut på en kort tur.

- Vi må være realistiske, og sjansen for at han har overlevd blir mindre og mindre, sier han.

Omsetter for 300 milliarder

Haub tok over som leder for Tengelmann-gruppen i 2000.

Konsernet eier totalt 73 selskaper som igjen har totalt 215 000 ansatte. De eier blant annet en rekke butikkjeder i Tyskland.

Evening Standard skriver at Tengelmann-gruppen omsetter for mer enn 300 milliarder kroner årlig, og The Telegraph skriver at familien er den 265. rikeste i verden.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!