Milliardæren Hans Kristian (49) narkotatt - så fant politiet kona Eva (49) død i luksusvillaen

Avhøres av politiet i London i kveld.

I NARKODRAMA: Svenske Hans Kristian Rausing (t.v) er pågrepet etter at kona Eva (t.h) ble funnet død i går. Ifølge britiske medier kan det dreie seg om en overdose. Foto: Alan Davidson/All over press
I NARKODRAMA: Svenske Hans Kristian Rausing (t.v) er pågrepet etter at kona Eva (t.h) ble funnet død i går. Ifølge britiske medier kan det dreie seg om en overdose. Foto: Alan Davidson/All over pressVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En av Storbritannias rikeste kvinner, 49 år gamle Eva Rausing, ble i går funnet død i sitt luksushjem i fasjonable Cadogan Place i Chelsea i London.

Foranledningen skal være at hennes ektemann, svenske Hans Kristian Rausing (49), ble tatt for å være i besittelse av narkotika.

Han er nå pågrepet i forbindelse sin kones dødsfall, men ifølge Daily Mail skal det være snakk om en overdose.

Fant lik under narko-ransaking London-politiet vil ikke overfor Dagbladet bekrefte identiteten til verken den avdøde eller svenske Rausing.

- I går pågrep vi en 49 år gammel mann mistenkt for å være i besittelse av narkotika. Ved en ytterligere ransaking av en adresse i Cadogan Place SW1 ble et lik funnet, sier en talsmann til Dagbladet.

- Mistenker dere at noen kriminelt ligger bak dødsfallet?

- Vi behandler dødsfallet som uklart. Mannen ble videre pågrepet i forbindelse med dødsfallet og er nå i varetekt ved en politistasjon i Sør-London, sier talsmannen, som ikke vil navngis.

Parets fem etasjers luksusvilla i Londons mest eksklusive strøk har blitt nøye undersøkt av politiet. Dagbladets svenske samarbeidsavis Expressens reporter, Tomas Kvarnkullen, var på stedet som en av de første journalistene i kveld. Han opplyser til sin egen avis at dørene er sperret av.

Avhøres i kveld Svenske Hans Kristian Rausing blir i kveld avhørt av politiet, ifølge Daily Mail.

Polititalsmannen vil ikke overfor Dagbladet kommentere detaljene rundt hva som er politiets teorier eller om Rausing blir avhørt.

Rausing er sønnen til Hans Rausing, en av Sveriges rikeste personer, mens kona Eva var datter av en velstående Pepsi-sjef. Familien Rausings formue stammer fra 49-åringens farfar, som grunnla kartongprodusenten Tetra Pak - som blant annet leverer til den norske melkeprodusenten Tine.

Hans Kristian Rausing er ikke involvert i milliardimperiet og det er ukjent om han i det hele tatt har en jobb, skriver Daily Mail.

Narkotikaproblemer Ekteparet skal ha hatt problemer med narkotika, og skal også ha donert flere millioner til veldedighetsorganisasjoner som jobber for å holde unge mennesker unna narkotika.

For fire år siden skal avdøde Eva Rausing ha blitt tatt på fersken etter at hun prøvde å smugle inn heroin og crack til en tilstelning på den amerikanske ambassaden i London, ifølge Sky News.

Da politiet ransaket parets fem etasjers luksushjem i en av Londons dyreste adresser den gangen, fant de crack og heroin - i tillegg til kokain til en verdi av nesten 20 000 kroner. Paret klarte likevel å holde saken utenfor rettssalene etter at aktor gikk med på å gi dem advarsler istedet.

Familiens representanter fortalte den gang at de støttet deres kamp mot narkotikaavhengighet.