Milliardæren sjokkerte 400 elever

- En frigjøringsgave.

FULL JUBEL: Søndag holdt milliardær Robert F. Smith en tale som fikk avgangsstudentene ved Morehouse College til å juble. Video: AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Avgangselevene ved Morehouse College i Atlanta fikk seg en stor overraskelse i helga da milliardæren Rovert F. Smith kunngjorde at han skulle betale ned studentenes studielån.

- På vegne av de åtte generasjonene av min familie som har vært i dette landet, skal vi gi bussen deres litt drivstoff, sa han under en tale ifølge CNN.

- La oss sørge for at hver eneste klasse får de samme mulighetene framover, fordi vi klarer å ta vare på vårt eget samfunn. Vi klarer å sørge for at vi alle får de samme mulighetene til å oppnå den amerikanske drømmen, fortsatte han.

Prislappen for å dekke studielånet til alle de 396 studentene ble på 40 millioner dollar, ifølge David A. Thomas, skolens president. Han kalte Smiths gest for en «frigjøringsgave.»

Store investeringer

Smith har en formue på rundt fem milliarder dollar, og er formann og CEO av Vista Equity Partners. Vista ble grunnlagt i 2000 og investerer i mer enn 50 selskaper som driver med programvare. Selskapet gjør det svært godt, og administrerer om lag 46 milliarder dollar i investeringer.

Før Smith ble milliardær, tok han en bachelorgrad i kjemisk ingeniørfag etterfulgt av en mastergrad i business og administrasjon. Dette skriver Time.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer