Notre-Dame:

Milliardærene kritiseres kraftig

Zara Larsson og De gule vestene er blant dem som reagerer kraftig på hvor raskt det er mulig å samle inn milliarder til restaurering av Notre-Dame.

TOTALSKADD: Katedralen Notre-Dame ble totalskadd i en kraftig brann mandag. Nå har det blitt samlet inn 850 mill. euro til restaurering av katedralen. Foto: NTB Scanpix
TOTALSKADD: Katedralen Notre-Dame ble totalskadd i en kraftig brann mandag. Nå har det blitt samlet inn 850 mill. euro til restaurering av katedralen. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld ble Notre-Dame-katedralen totalskadd etter en kraftig brann. President Emmanuel Macron manet umiddelbart opp til en innsamlingsaksjon, og i løpet av få dager har det blitt samlet inn flere milliarder kroner.

Macron har lovet at katedralen skal restaureres innen fem år, «enda vakrere enn den var».

Milliardgaver

Allerede mens brannmannskapet fortsatt kjempet mot flammene i katedralen, kunngjorde François-Henri Pinault, konsernsjef og styreleder i luksusvareselskapet Kering, at han donerer én milliard kroner til formålet.

Bare timer seinere høynet Bernard Arnault, sjef for Louis Vuitton Moët Hennessy-gruppen (LVMH), og la to milliarder kroner på bordet.

I de påfølgende dagene har velstående franske familier, franske selskaper og internasjonale selskaper bidratt til at den totale summen nå ligger på 850 millioner euro - 8,1 milliarder kroner.

Dette har satt sinnene i kok hos mange.

Hardt ut mot milliardærer

En av dem som har reagert kraftig, er den svenske superstjerna Zara Larsson.

- Jeg vet at noen trolig har sagt dette allerede, men det er så morsomt hvordan milliardærene forenes og hoster opp hundrevis av millioner til Notre-Dame i løpet av få dager, mens folk fortsatt ikke har rent drikkevann. Dere kan fikse det, men dere bryr dere ikke.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer