Milliardærene skålte for Erna i natt

Jublet på First House-vake da tallene viste klar borgerlig seier.

GOD STEMNING: Umoe-sjef og Høyre-sponsor Jens Ulltveit-Moe hadde tatt turen til det PR-byråene First House og Gyro omtalte som den aller første «valgvake for nærings- og organisasjonsliv». Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
GOD STEMNING: Umoe-sjef og Høyre-sponsor Jens Ulltveit-Moe hadde tatt turen til det PR-byråene First House og Gyro omtalte som den aller første «valgvake for nærings- og organisasjonsliv». Foto: Thomas Haugersveen / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LITTERATURHUSET (Dagbladet): Tett sto de, og blide var de - næringslivslederne, ekspolitikerne, kommunikasjonsrådgiverne og milliardærene som i går kveld hadde samlet seg på valgvake på Litteraturhuset i Oslo. PR-byråene First House og Gyro hadde regien på det de omtalte som den aller første «valgvake for nærings- og organisasjonsliv».

Og da de første valgprognosene viste fremgang for Høyre, var det både jubelrop og applaus i salen. Blant de celebre gjestene var NHO-sjef Kristin Skogen Lund, Umoe-sjef og Høyre-sponsor Jens Ulltveit-Moe, hotellkonge Petter Stordalen og kona Gunhild Stordalen. Både herr og fru Stordalen hadde gjort sin borgerplikt, men ingen av dem ville røpe hvilket parti de hadde stemt på.

-Sakene viktigst - Det er hemmelig valg, smilte Stordalen.

- Tidligere har du uttalt deg veldig positivt om Arbeiderpartiet og støttet dem økonomisk?

- Ja, men jeg har aldri uttalt hvilket parti jeg stemmer på. Jeg vektlegger saker mer enn partier. 

- Hvor viktig er valgresultatet for deg?

- Jeg tror at vi lever i et helt fantastisk land der vi kan ha det utmerket godt og drive utmerket god business uavhengig av dagens valg. Jeg er opptatt av å kjempe for de sakene som vil bety nore for de kommende generasjoner.

- Så det spiller egentlig ikke så stor rolle hvem som vinner i kveld?

- For meg betyr det langt mer hvilke saker de jobber for, og det har også vært viktig for mitt valg.

- Næringsliv og miljø Kona Gunhild hadde benyttet muligheten til å forhåndsstemme.

PÅ PLASS: PR-stoppene Bjarne Håkon Hanssen, Morten A. Meyer og Sylvi Listhaug på First House-vaken i natt. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet
PÅ PLASS: PR-stoppene Bjarne Håkon Hanssen, Morten A. Meyer og Sylvi Listhaug på First House-vaken i natt. Foto: Thomas Haugersveen / Dagbladet Vis mer

- Jeg kan si så mye som at jeg har stemt for en grønnere og mer bærekraftig fremtid, men også en bedre link mellom næringsliv, utvikling og miljø. Så kan du tolke det som du vil, smiler hun.

Ekteparet skulle videre på flere andre valgvaker, men rakk å spå god stemning på Litteraturhuset dersom valgresultatet vippet i Erna Solbergs fravør.

- Jeg tror det blir topp stemning fordi det er så mange her som stemmer blått, selv om det også er en del som ikke gjør det, sier Gunhild. 

Den helt store Champagnefesten lå det imidlertid ikke an til. I baren ble det nemlig kun servert øl, vin og eplesaft.

- Ingen champagne?

- Dette er et lukket arrangement og de har valgt å ikke servere champagne i baren. Men vi har alltid en del champagne, så det kan hende at de spør om det etter hvert - og da fikser vi det, lovet bankettsjef Thorbjørn Silbodal.

I STRÅLENDE HUMØR: Petter Stordalen gliste bredt på First House-vake. Foto: Line Brustad
I STRÅLENDE HUMØR: Petter Stordalen gliste bredt på First House-vake. Foto: Line Brustad Vis mer