Milliardærenke Ellen Ugland er død

57-åringen arvet skipsrederen Johan Jørgen Ugland og var blant Norges rikeste kvinner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Ellen Ugland, enken etter skipsreder Johan Jørgen Ugland og en av Norges rikeste kvinner, døde mandag. Hun ble 57 år gammel.

Ellen Ugland døde av hjertestans, skriver Fædrelandsvennen.

57-åringen ble funnet av et familiemedlem i en leilighet utenfor Oslo, ifølge Agderposten. Politiet i Asker og Bærum opplyser til avisa at det dreier seg om et naturlig dødsfall.

- Dette kom brått og uventet, sier styreleder i Uglands Rederi, Jørgen Lund, til Fædrelandsvennen.

Ektemannen Johan Jørgen Ugland døde i mars i år, 88 år gammel. Da han døde, overtok enken 45 prosent av verdiene i det Grimstad-baserte rederiet. Resten av verdiene på rundt tre milliarder kroner ble testamentert til sønnesønnen Knut Nikolai Tønnevold Ugland, men styres av et råd fram til han fyller 35 år.

Ellen Ugland giftet seg med Johan Jørgen Ugland i 1989. Skipsrederens første kone mistet livet i en trafikkulykke i 1986.

Det vakte oppsikt da det ble kjent at skipsrederen i sitt testamente gjorde sine tre barn arveløse. Styrelederen vil ikke kommentere om Ellen Ugland har etterlatt seg noe testamente eller om han er kjent med hvordan arven skal fordeles. Den samlede formuen hennes er 1,375 milliarder kroner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer