Einar Aas

Milliardærens katastrofale fall får finansverdenen til å gni seg i øynene

Einar Aas' tap omtales som en «svart svane». Det som ikke skulle skje, skjedde for «fantomet» Aas.

RISIKERER KONKURS: Einar Aas (47) har tapt enorme beløp denne uka, blant annet ble hele porteføljen hans ble tvangssolgt av Nasdaq-børsen. Foto: Agder Energi, John T. Pedersen / Dagbladet
RISIKERER KONKURS: Einar Aas (47) har tapt enorme beløp denne uka, blant annet ble hele porteføljen hans ble tvangssolgt av Nasdaq-børsen. Foto: Agder Energi, John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Investor sprenger hull på 100 millioner euro i Nasdaqs nordiske marked», skriver britiske Financial Times.

«Tapene koster Nasdaq og medlemmene 114 millioner euro», skriver Reuters.

«I nesten to tiår var Einar Aas en av de mest suksessrike traderne i et av Europas største kraftmarkeder. Han var også et fantom», skriver det amerikanske byrået Bloomberg.

- Det har vært mange historier og spekulasjoner i alle år fordi han har vært så flink. Folk har forsøkt å finne ut hvordan han klarer det, og ønsker å gjøre det samme selv. Det at han er så mediesky, gjør saken mer interessant i dag, sier mangeårig investor Peter C. Warren til Dagbladet.

Det er slett ikke hverdagskost at en norsk aksjespekulant skaper nyhetsoppslag i internasjonal finanspresse. I dag er det ti år siden den amerikanske investeringsbanken Lehman Brothers kollapset og utløse den globale finanskrisen i 2008 - nå er det spørsmålet om hvordan den mediesky Grimstad-investoren Einar Aas kan ha gjort så stor skade på Nasdaqs sikkerhetsfond som er under lupen.

«En svart svane»

Torsdag kom meldingen om at 47-åringen - som i en årrekke har vært blant nordmennene med mest liknet inntekt og betalt skatt - trolig er personlig konkurs etter å ha blitt påført massivt tap i kraftmarkedet. Hele porteføljen hans er blitt tvangssolgt av Nasdaq-børsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer