Milliardærens ukjente sønn

En drøy uke etter Jan Stenbecks død har det dukket opp en ny arving til milliardboet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I natt fikk Stenbecks voksne barn vite at en liten gutt på fem år kan bli en av Sveriges rikeste barn. De fikk også vite at de har en lillebror, og at moren nå har koblet inn advokater som skal sørge for at gutten får sin del av arven etter mediemilliardæren Jan Stenbeck.

Hverken barna eller den fraseparerte enka visste om gutten.

- Visste ingenting

- Jeg er sjokkert. Verken jeg eller mine fire barn visste om dette, sier Merrill Stenbeck til Expressen fra sitt hjem på Long Island i New York.

Jan Stenbeck ville skilles fra henne, men døde før det ble noe av. Merrill var fortsatt gift med mediemilliardæren da han døde.

Enka hadde store problemer med å forstå at det dukket opp en ny arving da Expressen kontaktet henne.

- Hvor gammel sa du gutten var?

Expressen opplyste at farskapspapirene var undertegnet av Stenbecks medarbeidere.

- Nå må jeg kontakte mine advokater snarest. Dette er veldig opprørende nyheter, sier hun til avisa.

Farskapspapirer

Da Stenbeck døde 19. august i år var det et halvt år siden han undertegnet farskapspapirene til barnet han fikk med en kvinne i 30-åra.

Hun jobbet som servitør på Stenbecks utested Gamla Stans bryggeri, og de utviklet et kjærlighetsforhold på midten av 90-tallet.

I 1997 ble sønnen født, og det har aldri vært tvil om at Stenbeck er faren, skriver Expressen. I går ble farskapet offisielt godkjent av svenske myndigheter.

Arving

Fram til i går var familien Stenbeck overbevist om at det var enken Merill og barna Christina (25), Hugo (23), Sophie (22) og Max (17) som skulle arve de gigantiske verdiene. Nå må de belage seg på å dele med en til.

Den fem år gamle bor sammen med mora i Stockholm. Stenbeck benektet aldri farskapet og hjalp de to økonomisk og med bosted. De siste årene skal de to ikke hatt særlig kontakt. Verken moren eller guttens besteforeldre vil snakke med avisa.

SISTE ANKOMNE: Jan Stenbeck hadde ikke fortalt om sin 5 år gamle sønn. Her med datteren Christina.