Milliardærer bak opera-lobbying

Dramaet om operaen pågår ikke bare i Stortinget. Private investorer i milliardklassen lobber nå aktivt for opera i Bjørvika. Deres fremste håp er Frp og Carl I. Hagen. Privatfinansiert opera i Bjørvika kan være det hemmelige kortet Frp-formannen akter å trekke ut av ermet under stortingsbehandlingen tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

De milliardsterke investorenes viktigste bearbeidingobjekt har vært Frp-formannen, som tydelig har sagt at han foretrekker Bjørvika før Vestbanen - hvis operaen først skal bygges.

Venstre og KrF har også vært kontaktet, med håp om sprekk i sentrum.

Menn med milliarder

Etter det Dagbladet kjenner til, er det flere aktører, både som lobbyister og investorer. En av dem som står fram, er administrerende direktør Gullik Hansen i Centrum eiendom. Han har skrevet et brev til Stortinget hvor han tilbyr seg å bygge opera i Bjørvika.

Hansen hevder å ha et stort knippe investeringshungrige investorer bak seg, og hvis Stortinget lar dem få lov, står de klar til å bygge en opera med private midler. Hansen sier han skal bygge en billigere opera enn staten. Han vil reise 200 millioner kroner i egenkapital og låne resten. Rammen er satt til 1,5 milliarder kroner. Det er da ment at staten må betale leie for lokalene, og at investorene får en avkastning på 5- 8 prosent. Blant dem som har sagt seg interessert er Petter Olsen, Jørgen Jahre jr. og Olav Thon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer