Milliardærer frykter at Høyre blir mini-parti

Hagen og Mæle frykter katastrofevalg.

HAR TROEN: Høyre-leder Erna Solberg tror partiets nedtur allerede er snudd, men er glad milliardærene bryr seg om Høyre. Foto: Morten Holm / SCANPIX
HAR TROEN: Høyre-leder Erna Solberg tror partiets nedtur allerede er snudd, men er glad milliardærene bryr seg om Høyre. Foto: Morten Holm / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Milliardær og trofast Høyre-donor Stein Erik Hagen frykter at Høyre blir redusert til et lite mini-parti med 5-6 prosents oppslutning.

Hagen er blant Høyres trofaste donorer, sammen med blant andre Ola Mæle. Begge frykter at Høyre kan gå mot et katastrofevalg til høsten.

- Det opprører mange av Høyres gamle velgere at partiet utviser en manglende vilje til makt. Høyre risikerer nå å bli et ordinært sentrumsparti på 8-9 prosent. Da tror jeg velgerflukten kan bli enda større, sier investor og Høyre-medlem Ola Mæle til VG.

Hagens bilde er enda mørkere.

- Høyre risikerer å bli et lite og usynlig mellomparti, med et lite grunnfjell med 5-6 prosents oppslutning, som så mange av de mindre partiene har i dag, sier Hagen.

Hagen ga før jul 1 million kroner til Høyres valgkampfond. Han er svært skeptisk til dagens partiledelse under Erna Solberg. Mæle mener på sin side at Høyre vil dra nytte av et Frp-samarbeid.

Høyre-leder Erna Solberg er glad for at Hagen og Mæle er opptatt av partiet «skal gjøre det bra». Hun mener nedturen allerede har snudd.

(NTB)

 

HØYREMANN: Stein Erik Hagen er fast giver, men frykter katastrofevalg. Foto: Scanpix
HØYREMANN: Stein Erik Hagen er fast giver, men frykter katastrofevalg. Foto: Scanpix Vis mer