Nordkapp

Milliardærer kaster seg inn i Nordkapp-striden

I dag kan framtida til Nordkapplatået, der hotellkjeden Scandic tjener titall millioner på inngangsbilletter, avgjøres. Olav Thon og Petter Stordalen melder seg på i kampen.

SE TV LIVE: I et kommunestyremøte torsdag skal de 19 lokale folkevalgte avgjøre Nordkapps framtidige skjebne. De skal der stemme over et planforslag som fortsatt vil sikre Rica og Scandic de over 50 millionene i årlige billettinntekter og det kommersielle monopolet. Video: Nordkapp Kommune TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Kampen om det populære Nordkapplatået, spisser seg til.

I dag vil det koste deg mellom 180 og 285 kroner i billettavgift å komme ut på platået. Den svenske hotellkjeden Scandic har enerett i området, via en festeavtale til underselskapet Rica Eiendom.

Det betyr i praksis i dag at Scandic har satt opp en bom til platået, og krever inn billettavgift for de omkring 300 000 som besøker klippen i året.

SE TV LIVE: Fra rundt 10.20 diskuterer og behandler kommunestyret områdereguleringen av Nordkapp-halvøya. Følg behandlingen i videovinduet øverst!

Aller først behandler kommunestyret en klage fra Norsk Friluftsliv. De har klaget på at Rica har fått løyve til å kreve inn avgift for å komme inn på Nordkapp, som koster 285 kroner for voksne.

50 millioner i året

I et kommunestyremøte torsdag skal de 19 lokale folkevalgte avgjøre Nordkapps framtidige skjebne. De skal der stemme over et planforslag som fortsatt vil sikre Rica og Scandic de over 50 millionene i årlige billettinntekter og det kommersielle monopolet.

Det forslaget er meget omstridt og vekker motstand fra flere hold. Hurtigruten har allerede klaget Nordkapp-monopolet inn til Eøs-tilsynet Esa, ifølge Dagens Næringsliv.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer