Milliardærer mot trafikkdød

Skipsreder Andreas K.L. Ugland og rundt 150 andre møtte ved regjeringskvartalet rett før klokka 13 i dag. Ugland og hans milliardærkamerater vil kjempe mot flere dødsulykker i trafikken på Sørlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som eneste avis traff Dagbladet: på nettet Ugland da han gikk opp Grensen i retning regjeringskvartalet, sammen med blant andre skipsreder og storinvestor Tharald Brøvig, og storinvestor Terje Mikalsen.

- Sørlandet er forsømt. For å nå gjennomsnittsstandarden på veinettet, må hvert av sørlandsfylkene få en milliard kroner, sier Ugland til Dagbladet :på nettet.

- Noe er gått feil i hele bevilgningspolitikken. Det er gitt minimalt med penger til Sørlandet, sier han.

Utrolig trist

I fjor døde 39 mennesker på Sørlandet i trafikkulykker.

- Det er en utrolig trist utvikling. Det er store utgifter på bilbruk, men det blir gitt altfor lite tilbake til veiene. Vi så den nye veiplanen, og igjen skal det bli minimumsbevilgning, sier Ugland.

Vel framme i regjeringskvartalet, ble han møtt av 140 andre demonstranter. Ugland fikk utdelt refleksvest og i likhet med 27529 andre personer skrev han seg på demonstrasjonens protestliste.

Så plukket han opp protestskiltene med «Bedre stamvei på Sørlandet» og «Dette kan ikke fortsette», før demonstrantene gjorde seg klare til å overlevere underskriftslistene til næringsminister Lars Sponheim. Han tar i mot demonstrantene på vegne av samferdselsminister Dag Jostein Fjærvoll. Deretter går milliardærmarsjen til Stortinget.

DEMONSTRANT: Andreas K. L. Ugland under marsjen i Oslo i dag.