DØDE: Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt eget hjem fredag. Politiet har fastslått at de to ble kvalt. Foto: The Globe and Mail / Janice Pinto / via REUTERS / NTB scanpix
DØDE: Barry og Honey Sherman ble funnet døde i sitt eget hjem fredag. Politiet har fastslått at de to ble kvalt. Foto: The Globe and Mail / Janice Pinto / via REUTERS / NTB scanpixVis mer

Milliardærpar funnet kvalt i sitt eget hjem

Politiet omtaler dødsfallene som «mistenkelige».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Midt på dagen fredag ble den canadiske milliardæren Barry Sherman og hans kone Honey funnet drept i sitt eget hjem i Toronto i Canada.

Det var parets eiendomsmekler som fant det døde ekteparet. Ekteparet la nylig ut huset til salg for 5,4 millioner dollar, og eiendomsmekleren oppsøkte huset da han ikke hadde lyktes i å komme i kontakt med ekteparet.

Ble kvalt

Søndag opplyste politiet i Toronto i en pressemelding at ekteparet ble kvalt og at drapsetterforskere nå tar over saken.

Bekreftelsen på dødsårsaken kom etter at politiet hadde mottatt resultatet fra obduksjonen som ble utført etter at ekteparet ble funnet døde i sitt hjem i den canadiske storbyen.

I den korte pressemeldingen gir politiet ikke ytterligere informasjon, men omtaler dødsfallene som «mistenkelige».

Politiet gikk tidligere i helga ut med opplysninger om at det ikke tydet på at noen hadde brutt seg inn i huset, og at det ikke var noen mistenkte som pekte seg ut. Flere medier hevdet tidlig at kilder i politiet sa at deres teori var at det var mord og selvmord.

Familien reagerer

Disse rapportene reagerer ekteparets familie sterkt på.

«Våre foreldre delte en entusiasme for livet og et engasjement for sin familie og sitt samfunn som er helt uforenelig med ryktene som beklageligvis har sirkulert i media om omstendighetene rundet deres dødsfall. Vi er sjokkerte, og synes det er uansvarlig at politikilder skal ha informert media om en teori som verken deres familie, venner eller kolleger tror er sann», heter det i en uttalelse fra Sherman-familien, skriver Toronto Star.

Også venner av paret tok kraftig avstand fra påstandene i pressen.

- Det er ingen tvil, dette er et dobbeltdrap, sier senator Linda Frum, som var en når venn av ekteparet, ifølge New York Times.

Den 75 år gamle farmasøytiske magnaten og hans kone Honey (70) ble funnet døde i huset sitt nord i Toronto fredag. Dødsfallet sendte sjokkbølger gjennom det høyere sjiktet i det canadiske samfunnet og førte til at statsminister Justin Trudeau kom med en offisiell uttalelse.

«Sophie og jeg er triste over nyheten om de plutselige dødsfallene til Barry og Honey Sherman. Våre kondolanser til familien og venner, og til alle som ble rørt av deres visjon og ånd», skriver Trudeau på Twitter.

Ga bort flere hundre millioner

Barry Sherman grunnla legemiddelfirmaet Apotex Inc. i 1974 med to ansatte og gjorde det til Canadas største farmasøytiske selskap.

- Alle i Apotex er dypt sjokkert og triste over disse nyhetene og våre tanker og bønner går til familien, heter det i en uttalelse fra Apotex.

Canadian Business Magazine anslo nylig hans formue til 3,65 milliarder dollar eller noe over 30 milliarder kroner, noe som gjør ham til den 15. rikeste personen i landet.

Sherman var også styremedlem for flere sykehus, veldedige organisasjoner og jødiske organisasjoner. Ekteparet har gjennom årene gitt flere hundre millioner dollar til veldedige organisasjoner.

(Dagbladet/NTB)