Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Milliardærsønn (21) fløy fra landet like etter drapet på Martine

Passasjerlister beviser mulig flukt, ifølge britisk avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LONDON (Dagbladet.no): Avisa The Sun skriver i sin tirsdagsutgave at britisk politi nå jakter på en navngitt milliardærsønn i forbindelse med det antatte drapet på norske Martine Vik Magnussen i London sist helg.

Politiet skal frykte at den navngitte mannen har reist til Jemen, der familien hans har forretningsadresse.

The Sun hevder at passasjerlister fra flyselskap viser at milliardærsønnen forlot Storbritannia kort tid etter det antatte drapet. Ugjerningen ble oppdaget da 23 år gamle Martine ble funnet død i en fasjonabel bygård i den britiske hovedstaden søndag.

- Interessante videoopptak

Storbritannia har ingen utleveringsavtale med Jemen, og om opplysningen i The Sun-artikkelen stemmer, driver nå representanter for britiske myndigheter lobbyvirksomhet opp mot faren til den ettersøkte mannen. Dette for å få faren til å sende sønnen tilbake til London.

Ifølge avisa skal drapsetterforskerne sitte på svært interessante videopptak fra overvåkningskameraene til nattklubben Maddox, som viser at Martine forlot utestedet sammen med en mann med arabisk utseende.

Londonpolitiet har foreløpig ikke bekreftet de oppsiktsvekkende nye opplysningene offentlig.

Mannen, som er sønn av en søkkrik egyptisk forretningsmann, skal ha tilknytning til en av leilighetene i bygården. En kilde har tidligere opplyst til NTB at mannen er en av Martines medstudenter.

KAN HA BLITT KVALT: Martine Vik Magnussen (23) ble funnet død i London søndag. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at hun ble påført skader på halsen av en annen person. Foto: PRIVAT
KAN HA BLITT KVALT: Martine Vik Magnussen (23) ble funnet død i London søndag. Den foreløpige obduksjonsrapporten tyder på at hun ble påført skader på halsen av en annen person. Foto: PRIVAT Vis mer

Ifølge Aftenposten er 21-åringen etterlyst over hele verden via Interpol. Dermed kan mulig informasjon om mannen deles mellom politimyndigheter i 186 land.

Skader på halsen

Martine Vik Magnussen ble meldt savnet etter en bytur til den eksklusive nattklubben Maddox natt til fredag. Søndag ble det funnet en død kvinne, som senere ble identifisert som den norske 23-åringen, i et leilighetskompleks ikke langt fra nattklubben.

Sent mandag kveld kom resultatene fra den foreløpige obduksjonen, som viser at 23-åringen kan ha blitt kvalt.

- Den endelige obduksjonsrapporten er ikke klar, men vi har konstatert betydelige skader på avdødes hals som etter alt å dømme er påført av en annen person. Vi regner dette som et unaturlig dødsfall, sier en talsmann for Scotland Yard til Dagbladet.no.

Politiet ville mandag kveld ikke gi ytterligere detaljer om den videre etterforskningen eller hvilke funn som er gjort under de svært omfattende tekniske undersøkelsene på åstedet.

Minnestund tirsdag

Sjømannskirken i London har bistått familien og venner og bekjente av Martine Vik Magnussen. Flere av dem har vært i Sjømannskirken mandag kveld.

image: - Milliardærsønn (21) fløy fra landet like etter drapet på Martine

- Jeg har vært hos familien hennes i dag. De har det fryktelig tungt, det er mange store vonde ting å forholde seg til på en gang denne dagen, sa prest Torbjørn Holt ved sjømannskirken i London sent mandag kveld.

Sjømannspresten konstaterer at omstendigheter som kriminelle handliger gjør sorgprosessen svært komplisert.

- Selv om mye av sorgen er den samme, gir dette en annen dimensjon enn ellers, sier Holt til Dagbladet.no.

Tirsdag klokka 19 vil han lede en enkel minnestund i sjømannskirka for venner, medstudenter og andre som måtte føle behov for å dele sorgen etter Martines plutselige død.

- Mange av de som var i London har dratt hjem til Norge, og det er naturlig å være sammen med familie og nære venner når slike forferdelige ting skjer, men for de som er igjen ønsker vi å gi dette tilbudet, sier Holt.

Les mer om milliardærsønnen i Dagbladet tirsdag.

HAR INTERESSANTE VIDEOOPPTAK: Nattklubben Maddox var godt overvåket, og avisa skal sitte på svært interessante opptak fra overvåkningskameraer.
AKTIVITET UTENFOR ÅSTEDET: Mandag jobbet fremdeles mange politifolk og etterforskere i og utenfor leiligheten der 23-åringen ble funnet.
SKAL HA TILKNYTNING TIL LEILIGHET: Milliardærsønnen skal ha tilknytning til en av leilighetene i den luksuriøse bygården.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media