Milliardarv kan glippe for Stenbecks hemmelige sønn

Den avdøde mediemogulen Jan Stenbecks fem år gamle sønn utenfor ekteskap kan gå glipp av en milliardarv. Stenbecks mor ville ikke at sønnens utenomekteskapelige barn skulle få noe av familieimperiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare vel ei uke etter at finansmogulen Jan Stenbeck (59) døde av hjerteinfarkt på et sykehus i Paris, avslørte avisa Expressen at firebarnsfaren også har en hemmelig sønn på fem år. Sønnen var et resultat av et forhold Stenbeck hadde til en servitør på sitt favorittsted, Gamla Stans Bryggeri på eksklusive Skeppsbron i Stockholm. Han skal aldri ha møtt sin egen far.

Nå ser han ut til å tape kampen om hoveddelen av arven etter sin far, skriver Aftonbladet. De fire barna Stenbeck fikk med sin kone vil stikke av med mesteparten. Det sørget Jan Stenbecks mamma Märtha Stenbeck for.

Ved sin død i 1992 var det hun som kontrollerte aksjene i investeringsselskapene Kinnevik og Invik, som sønnen brukte til å bygge opp sitt tele- og mediekonglomerat. Seks år tidligere hadde hun skrevet et testamente.

Der ble det slått fast at alle aksjene i selskapene skal gå til «min sønn Jans barn i ekteskap».

Det er ikke kjent hvordan arven etter Stenbecks mor faktisk ble fordelt, men i testamentet står det at aksjene skal gå til en stiftelse i Liechtenstein som er eid av Stenbecks barn. Aksjene i denne stiftelsen skal ifølge avisen Dagens Industri være verdt 1,3 milliarder svenske kroner. Jan Stenbecks egne aksjer skal bare være verdt 360 millioner.

Bestemors testamente fra 1988 kan dermed gjøre det vanskelig for kjærlighetsbarnet å få sin del av hele arven. Han kan kanskje få en del av sin fars private formue, men aksjestiftelsen i Liechtenstein vil han neppe kunne gjøre krav på noen del av.

Femåringens advokat ønsker ikke å kommentere saken.

EKTE ARVING: Jan Stenbecks datter Christina er utpekt til å t akomntroll over sin avdøde fars medieimperium. Milliardærens hemmelige sønn utenfor ekteskap kan gå glipp av sin del av mesteparten av milliardarven.