Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Milliardbot for å skjule betalinger fra Iran

Fransk storbank godtar stjernesmell.

 DEKKET OVER "FORBUDTE" TRANSAKSJONER:  Credit Agricole har godtatt milliardbot fra amerikanske myndigheter. Illustrasjonsfoto: Christian Hartmann, Reuters/NTB Scanpix.
DEKKET OVER "FORBUDTE" TRANSAKSJONER: Credit Agricole har godtatt milliardbot fra amerikanske myndigheter. Illustrasjonsfoto: Christian Hartmann, Reuters/NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den franske banken Crédit Agricole må betale bøter på 787 millioner dollar for brudd på amerikanske sanksjoner mot land som Iran og Sudan, ifølge en tilsynsmyndighet i New York.

Banken har ifølge amerikanske myndigheter godtatt forliket, som innebærer bøter tilsvarende nesten 6,4 milliarder kroner etter dagens kurs.

Crédit Agricole har med viten og vilje ha feilmerket flere tusen transaksjoner og betalinger for å skjule at de kom fra parter i Iran, Sudan, Myanmar og Cuba mellom 2003 og 2008, opplyser USAs justisdepartement.

Crédit Agricole tok raskt grep for å få en slutt på de ulovlige transaksjonene og samarbeidet fullt ut med etterforskerne, heter det videre. Banken opplyser at den allerede har satt av penger til å betale bøtene.

(NTB - AFP).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!